Wijnproeven aan de Moezel

Geschreven door: Werner Dohmen

Tijdens een verblijf aan de Moezel, hebben wij deelgenomen aan een wijnproeverij in het plaatsje Kröv. In een deel van de wijnkelder, tussen ijzeren manden met lege flessen, stonden banken en schragen opgesteld. Terwijl de wijnboer aan de hand van enkele dia’s zijn wijnbedrijf presenteert, worden de wijnen geserveerd in een miniversie van een longdrinkglas.

De wijnen zijn, voor ons gezelschap (mijn zwager, schoonzus, vrouw en mijn persoontje) een teleurstelling, de ene wijn is nog zoeter dan de ander. Na afloop van de voorstelling en de proeverij, nemen wij de wijnboer even apart. Onze vraag of hij ook droge wijnen maakt, doet de man opbloeien. Vol trots neemt de man ons mee naar een gezellig ingerichte ruimte. Zijn droge wijnen worden niet geserveerd in het eerder gebruikte glaasje, maar in mooie hoge wijnglazen.

Na het proeven van enkele mooie droge en fruitige wijnen, vertelt de wijnboer dat hij wijnen in de kelder heeft die wel 20 jaar of ouder zijn. Gedreven door ons enthousiasme over zijn droge wijnen, haalt de wijnboer een 18 jaar oude wijn tevoorschijn. In onze glazen vloeit een wijn van een prachtig gouden kleur, die werkelijk geweldig smaakt; tonen van fruit, zuren en een klein zoetje in de afdronk vloeien door onze monden.

Als dank voor onze lovende kritieken en aankopen geeft de wijnboer nog een flesje van 15 jaar oud mee naar huis. Hebben we thuis nog een even terug gedacht aan ons wijnavontuurtje aan de Moezel.

Werner Dohmen deed mee aan een actie in de foodies van september. Hij was een van de vele foodies’ lezers die een mooie herinnering aan de Duitse keuken of een leuke herinnering aan Duitse wijn instuurde.

Hij won daarmee deze online publicatie én een reis voor twee personen naar de Moezel. Mede mogelijk gemaakt door Rheinland Pfalz Tourismus!

Het arrangement dat hij won, bestaat onder meer uit twee overnachtingen voor twee personen met ontbijtbuffet, lekkernijen van de wijnboer met aansluitende wijnproeverij en rondleiding door de wijnkelder, een viergangen fijnproeversmenu en een complete Vino-Relax-lichaamsmassage.

Werner, gefeliciteerd! Meedoen aan acties uit de foodies? Koop snel de nieuwste uitgave in de winkel of online, en kijk welke acties er deze maand in staan.

 • Marjo

  Nou een tripje naar de moezel en dan ook nog een wijnproeverij.
  Dat lijkt me wel heel bijzonder en zeker ontspannend. Mooie reportage die je het gevoel geeft er te zijn.

 • Katja Brederoo

  We zijn er al eens een keer geweest. Goede herinneringen aan de Riesling wijnen. Heerlijk.

 • Bert

  Liefde voor het vak wordt vaak beloond als je vraagt en doorvraagt over het product dat de brouwer weet te realiseren. Door de vragen gaat zelfs de brouwer of verbouwer zijn enthousiasme tonen en daar an ik alleen maar van genieten. iemand die zoveel liefde en passie heeft voor zijn product verdient geinteresseerde klanten die meer willen weten dan alleen de smaak. Leuk en goed om de te horen dat deze wijnteler erg veel liefde in zijn product stopt.

 • Nicole van den Eerenbeemt

  A. de omgeving is prachtig,
  B. de Moezelwijnen zijn nog te onbekend en daar willen wij verandering in aanbrengen
  Dus graag tot ziens

Abonneer je op foodies!

Laat onze overheerlijke recepten je iedere maand inspireren. Kies voor een abonnement op foodies!

Naar de webshop

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van aankomende uitgaves, speciale aanbiedingen & de laatste kooktips!

 •  *
  naam@bedrijf.nl