Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
gourmetten

Blini’s

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Heeft gourmetten met kerst een vaste plek op de planning? Ga dit jaar voor wat glamour in je pannetje met blini's.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 25 minuten gaar in water met wat zout. Meng ondertussen het boekweitmeel in een kom met een grote snuf zout en de gist. Maak een kuiltje in het meelmengsel en breek het ei erboven. Meng het ei door het meel. Voeg geleidelijk de melk toe zodat je een glad beslag zonder klontjes hebt.

  2. Giet de aardappels af en laat ze kort droog­stomen met het deksel op de pan. Pureer de aardappels met een pureeknijper of druk ze door een zeef. Meng de puree door het beslag. Voeg even­tueel wat extra melk toe als het beslag te dik is om te scheppen. Laat het beslag ca. 2 uur rijzen.

Receptuur, foto's en foodstyling: Willem van Santen  Styling: Alex Hereijgers alexstyling.com

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)