Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Bospaddenstoelensoep

Bospaddenstoelensoep met bosui

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bospaddenstoelensoep met bosui is zo'n soep die je maar al te graag van het vuur haalt op een gure herfstdag.

Bereiding

  1. Week het eekhoorntjesbrood 30 minuten in ca. 750 ml lauw water. Smelt 2 el boter in een pan en voeg de bloem toe. Verhit de roux langzaam op laag vuur tot hij een bal vormt en van de pan loslaat. Neem van het vuur en laat de roux helemaal afkoelen.

  2. Neem het eekhoorntjesbrood uit het vocht. Zeef het weekvocht en verwarm het in een pan met het bouillonblokje. Hak het eekhoorntjesbrood fijn. Giet een beetje hete bouillon bij de afgekoelde roux en roer het geheel met een garde glad. Voeg nu al roerend de rest van de bouillon toe.

  3. Voeg de slagroom toe en breng het geheel rustig aan de kook. Maak de kastanjechampignons en de shiitakes schoon en snijd ze in stukken. Snijd de bosuitjes in ringen.

  4. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer er het fijngehakte eekhoorntjesbrood doorheen. Verhit 1 el boter en bak er de kastanjechampignons, de shiitakes en de bosui ca. 4 minuten in. Serveer de soep en voeg op het laatste moment de gebakken paddenstoelen toe.

Foto's: Stephan van Raay

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)