Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Couscous met gekruide kipstukjes

Couscous met gekruide kipstukjes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Was de aubergines, halveer ze in de lengte en snijd het vruchtvlees op het snijvlak kruislings in. Bestrijk het vruchtvlees met 3 el olijfolie. Bestrooi met zout en ca. ½ el komijnpoeder. Rooster de aubergines in ca. 25 minuten goudbruin in de oven.

  2. Was de munt en de peterselie en schud ze droog. Hak de blaadjes fijn en meng ze door de yoghurt. Breng op smaak met zout.

  3. Week de saffraan ca. 5 minuten in een bodempje heet water. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg daarbij aan het begin de geweekte saffraan met het vocht toe en roer goed door.

  4. Meng 1 el komijnpoeder met het korianderpoeder, de ras el hanout en een snufje zout. Meng de stukjes kip erdoorheen. Doe de bloem in een diep bord en wentel de gekruide kipstukjes erdoorheen. Verhit ca. 7 el olijfolie in een koekenpan en bak er de kipstukjes rondom goudbruin in. Laat uitlekken op keukenpapier. Dien op met de aubergine, de couscous en de kruidenyoghurt.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)