Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party

Dun uienbrood met spek

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Verbrokkel de gist in een schaal. Strooi de suiker eroverheen en roer totdat de gist vloeibaar wordt. Doe 600 g bloem, ½ tl zout, de olie, 300 ml lauw water en de gist in een beslagkom.

  2. 2 Kneed het deeg eerst met de mixer en daarna met bloem bestoven handen glad. Laat het afgedekt op een warme plek ca. 45 minuten rijzen.

  3. 3 Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne reepjes. Breng de crème fraîche op smaak met zout en peper.

  4. 4 Beleg een bakblik met bakpapier. Kneed het deeg door en verdeel het in 4 porties. Dek drie porties af en rol een portie op een dun laagje bloem uit tot een ovale lap (ca. 25×35 cm, 2-3 mm dik). Leg de lap een bakblik en laat het ca. 20 minuten rijzen.

  5. 5 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Bewaar de overige stukken deeg afgedekt. Bestrijk het ovale stuk met ca. ¼ crème fraîche, ¼ spek en ¼ uien.

  6. 6 Bak het uienbrood 8-10 minuten op het onderste rooster in de oven. Maak uit het overige deeg op dezelfde manier nog 3 uienbroden. Vries de broden die je niet meteen eet in.

Per portie: 520 kcal | 57 g koolhydraten | 17 g eiwit | 23 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)