Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Gebraiseerde kool met duxelles

Gebraiseerde kool met duxelles

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de spitskool schoon, snijd hem in kwarten en snijd de kern eruit. Smelt 2 el boter in een grote braadpan en leg er de spitskool in. Bestrooi hem met zout, peper en het currypoeder. Voeg de jalapeñopepers toe. Leg het deksel op de pan en smoor de kool in ca. 30 minuten gaar. Draai de kool af en toe om.

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze grof. Verhit 2 el boter in een pan. Bak de ui, de knoflook en de champignons in ca. 10 minuten tot een droog mengsel. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  3. Was de peterselie en schud hem goed droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Verdeel de kool en de jalapeñopepers over borden. Verdeel het champignonmengsel eroverheen en bestrooi met de peterselie.

Foto’s: Stephan van Raay, Food styling & receptuur: Willem van Santen, Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)