Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Gekonfijte sinaasappelschijven

Gekonfijte sinaasappelschijven

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de suiker met 300 ml water aan de kook. Was 2 perssinaasappels en snijd ze in zeer dunne plakjes. Verwijder eventuele pitten. Leg de plakjes in de hete siroop en zet het vuur laag. Laat ca. 30 minuten konfijten, tot de witte sinaasappelschil glazig wordt.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C). Laat de schijfjes goed uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de sinaasappelschijfjes ca. 45 minuten in de oven.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)