Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Grietfilet met asperges

Grietfilet met asperges

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Tip:
In plaats van griet kan schol, tarbot of heilbot ook gebruikt worden.

Bereiding

  1. Schil de asperges. Verhit een laagje olijfolie in de pan en bak er de asperges beetgaar in. Zorg daarbij dat de asperges net onder staan. De olie mag niet warmer worden dan 100 graden.

  2. Snijd de grietfilet in gelijke stukken. Verhit 1 el olijfolie op hoog vuur en bak er de grietfilet in. Belangrijk is dat de pan op hoog vuur wordt verhit en dat, zodra de vis in de pan ligt, het vuur laag wordt gezet. Laat de vis net zo lang op 1 kant liggen tot deze bijna tot boven gaar is, draai hem dus niet te snel.

  3. Verdeel de asperges over de borden. Leg er de gebakken vis op. Serveer met hollandaisesaus.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)