Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
groene pesto maken

Zelf groene pesto maken

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Groene pesto gebruik je als smaakmaker, maar is vooral lekker om je brood in te dippen. De extra vergine olijfolie zorgt naast de kruiden en de knoflook voor een lekkere diepe smaak.

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Pel de knoflooktenen.

  2. Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een keukenmachine en maal ze fijn. Proef de pesto en voeg eventueel nog zout naar smaak toe. Giet de pesto in bijvoorbeeld een weckpot en giet er nog een laagje olijfolie bovenop. Sluit de pot goed af. De pesto is ca. 1 maand houdbaar in de koelkast. Meteen gebruiken is natuurlijk nog lekkerder.

Per portie: 99 kcal | 1 g koolhydraten | 4 g eiwit | 54 g vet

Groene pesto gebruik je als smaakmaker, maar is vooral lekker om je brood in te dippen. De extra vergine olijfolie zorgt naast de kruiden en de knoflook voor een lekkere diepe smaak.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (2 stemmen)