Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Kip met gekaramelliseerde citroen

Kip met gekaramelliseerde citroen

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Wrijf de kippenbouten in met ruim zout en peper en leg ze ca. 1 uur afgedekt in de koelkast. Verhit in een braadpan de olie en de boter. Bak de kippenbouten op matig vuur in ca. 10 minuten op de huidkant goudbruin. Draai de kippenbouten om en bak ze nog 3-4 minuten.

  2. 2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de citroenen grondig en snijd ze in parten. Snijd de bol knoflook horizontaal doormidden. Neem de kippenbouten uit de pan en bak in het braadvet de knoflook en de citroenparten goudbruin. Bestrooi het geheel met een snufje suiker en laat karamelliseren. Neem de pan van het vuur. Was de tijm, schud hem droog en voeg toe hem aan de pan.

  3. 3 Leg de kippenbouten terug in de pan met de huidkant naar boven. Zet de pan 45-50 minuten in de oven en schep regelmatig het braadvet over de kip.

Per portie: 222 kcal | 6 g koolhydraten | 27 g eiwit | 10 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)