Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Kruidenflensjes met seizoensgroenten

Kruidenflensjes met seizoensgroenten

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Hak de peterselie, de basilicum en de bieslook fijn. Meng door 200 melk. Voeg het ei toe en klop het los. Voeg 100 g bloem en een snufje zout toe en klop tot een beslag. Bak ca. 12 flensjes in 1 el boter.

  2. 2 Maak de groente schoon. Snijd de savooiekool in dunne repen. Snijd de paddestoelen en de witlof grof. Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar. Spoel ze koud.

  3. 3 Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in 1 el olie. Doe er de tijm bij. Voeg de paddestoelen toe en bak ze ca. 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Bak in een andere pan de spruitjes en de savooiekool ca. 5 minuten in 1 el olie. Breng op smaak met zout en peper. Bak de witlof kort in 1 el olie.

  4. 4 Smelt 25 g boter in een pan, laat hem niet bruisen. Voeg 25 g bloem in een keer toe en warm ca. 3 minuten door. Voeg 200 ml melk toe. Roer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  5. 5 Serveer de flensjes met de groente in laagjes. Schep over elk laagje wat saus. Serveer met geraspte kaas.

Per portie: 478 kcal | 33 g koolhydraten | 15 g eiwit | 29 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)