Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
quooker recepten

Minestrone gemaakt met de Quooker FLEX

In samenwerking met Quooker.
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Doordeweekse dagen zijn vaak druk en vol, snel aan tafel zitten is dan wel zo fijn. De nieuwe Quooker FLEX, een kokendwaterkraan met soepele uittrekslang voor warm en koud water, helpt je bij het bereiden van snelle en lekkere gerechten zoals deze minestrone.

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Doe de bouillonblokjes in een grote maatbeker en vul de beker met 1,5 l kokend water uit de Quooker Flex.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de spekblokjes, de ui, de knoflook en de bleekselderij ca. 3 minuten in. Blus af met de bouillon en voeg de pasta toe. Kook het geheel ca. 12 minuten tot de pasta beetgaar is.

  3. Snijd intussen het vel van de tomaten kruislings in en leg de tomaten in een kom. Vul de kom met kokend water uit de Quooker. Wacht ca. 20 seconden en giet de tomaten af. Pel de schil van de tomaten. Snijd de tomaten in blokjes.

  4. Spoel de bonen af in een vergiet. Voeg de tomaten en de bonen na ca. 5 minuten koken toe aan de soep. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken.

  5. Voeg de spinazieblaadjes toe aan de soep en verwarm nog ca. 1 minuut. Verdeel de minestrone over kommen en schep er de pesto in. 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)