Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Zalmsoesjes

Zalmsoesjes

  • Uitdagend

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Breng 250 ml water met de boter en een snufje zout aan de kook. Neem de pan van het vuur, laat hem 1 minuut afkoelen en voeg de bloem toe. Roer het geheel met een houten lepel tot een glad deeg en verhit het deeg weer tot het een gladde massa is die niet meer aan de pan kleeft. Voeg de eieren één voor één toe en klop ze krachtig door het beslag, zodat het ei helemaal is opgenomen. Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmondje zonder kartels.

  2. 2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Spuit kleine bolletjes van ca. 3 cm van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk eventuele puntjes met een natte vinger plat. Bak de bolletjes ca. 15 minuten in de oven.

  3. 3 Pureer de gerookte zalm met de eidooier. Klop de slagroom lobbig en spatel hem door de vispuree. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Doe de mousse in een spuitzak met een klein spuitmondje. Neem de soesjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Maak met een klein mesje een gaatje in de onderkant en spuit de zalmmousse in de soesjes. Serveer direct of bewaar ze in de koelkast. Haal ze ca. 15 minuten voor het serveren uit de koelkast.

Per portie: 79 kcal | 4 g koolhydraten | 2 g eiwit | 6 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)