Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Parelhoen met citroenrisotto en koolrabi

Parelhoen met citroenrisotto en koolrabi

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Rasp de parmezaan. Was de citroen met heet water en dep hem droog. Rasp de schil van de citroen in fijne reepjes. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Maak de koolrabi schoon en laat eventueel wat groen zitten. Schil de koolrabi en snijd hem in dunne parten. Was de kervel, schut hem droog, pluk de blaadjes van de takjes en snijd de blaadjes eventueel fijn.

  2. 2 Pel en snipper de ui en de knoflook. Breng 1 l water met 2 bouillonblokjes aan de kook. Verhit 1 el boter in een pan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de rijst toe en fruit hem mee. Voeg de wijn toe, breng het mengsel aan de kook en laat de wijn onder voortdurend roeren inkoken. Voeg in 25-30 minuten op laag vuur geleidelijk, onder voortdurend roeren, bouillon toe tot de rijst gaar is..

  3. 3 Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: 2). Dep de parelhoenborsten eventueel droog. Bestrooi ze met zout en peper. Leg de parelhoenborsten met de huidzijde naar boven in een met olie ingevet bakblik en bestrijk ze met wat olie. Bak ze in ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4 Verhit 2 el boter in een pan. Fruit hierin de koolrabi. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de koolrabi met 1-2 tl suiker en laat de suiker karamelliseren. Blus het geheel af met 100 ml water en breng het mengsel aan de kook. Laat het mengsel 5-7 minuten afgedekt stoven. Roer de kervel door het koolrabimengsel.

  5. 5 Spatel de geraspte citroenschil, 2-3 el citroensap, de parmezaan en 2-3 el boter door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de parelhoenborsten in plakken. Serveer de parelhoen met de risotto en de koolrabi en garneer met de overige kervel.

Per portie: 700 kcal | 57 g koolhydraten | 49 g eiwit | 25 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)