Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
pastinaken recept

Pastinaken uit de oven met salie en knoflook

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de pastinaken met ruim koud water en borstel ze goed schoon. Snijd ze over de lengte in kwarten. Pel de knoflook en snijd de teentjes in dunne schijfjes. Was de salie, pluk hem en hak de helft grof.

  2. Meng de pastinaken met de olijfolie, de knoflook en een deel van de gehakte salie. Breng op smaak met zout en peper. Leg de pastinaken in een ovenschaal en bak ze ca. 40 minuten in de oven. Keer iedere 10 minuten de pastinaken om. Garneer de pastinaken met de overgebleven salieblaadjes.

Per portie: 250 kcal | 34 g koolhydraten | 3 g eiwit | 9 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)