Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Penne met cheddarsaus en shiitakes

Penne met cheddarsaus en shiitakes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Rasp de cheddar. Maak de shiitakes schoon en snijd ze in dikke plakjes.

  2. Smelt de boter en roer er de bloem doorheen. Verhit de roux tot hij gaat glanzen en loslaat van de pan. Neem van het vuur en voeg al roerend geleidelijk de melk toe. Breng de saus al roerend op laag vuur aan de kook. Roer de cheddar erdoorheen en laat hem smelten. Breng de saus op smaak met zout, peper en de witte wijnazijn.

  3. Verhit de olie en bak er de shiitakes ca. 4 minuten op hoog vuur in. Breng de shiitakes op smaak met zout en peper.

  4. Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Meng de pasta met de cheddarsaus en verdeel over diepe borden. Verdeel de shiitakes eroverheen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)