Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
pompoenravioli met romige walnotensaus

Pompoenravioli met romige walnotensaus

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

vershoudfolie
raviolistempel
De dagen mogen dan donkerder zijn, maar een verwarmend gerecht met noten na een lekkere herfstwandeling in het bos, dat is pure verwennerij. De pompoenravioli met romige walnotensaus is perfect voor zo'n dag!

Bereiding

  1. Kneed in minimaal 10 minuten de pastabloem, de eieren, de eidooier, 2 el olijfolie en een snufje zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het op een koele plaats ca. 1 uur rusten.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Schil de pompoen en halveer hem. Verwijder de kern met de pitten en snijd het vruchtvlees in stukken. Verdeel de pompoen over een bakplaat en bedruppel hem met 2 el olijfolie. Rooster de pompoen ca. 15 minuten in de oven.

  3. Prak de pompoen grof. Rasp de parmezaan. Was de salie en hak 4 blaadjes grof. Meng de parmezaan en de gehakte salie met de pompoen en breng het geheel op smaak met zout, peper en de rodewijnazijn.

  4. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een pan en fruit er de ui ca. 2 minuten in. Voeg 50 g walnoten toe en bak ze goudbruin. Blus het geheel af met de bouillon en voeg de crème fraîche toe. Breng aan de kook en pureer het geheel glad met een staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper. Rooster de overige walnoten goudbruin in een droge pan.

Per portie: 714 kcal | 40 g koolhydraten | 19 g eiwit | 53 g vet

Foto: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Lifestyle (lifestyle94.com), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 / 5.0 (16 stemmen)