Rucolapesto

Beoordeel dit recept

Bereiding

Planten hebben over het algemeen twee dingen nodig. Water en zon. Aan water geen gebrek deze week, het komt er met bakken uit. Zon ontbreekt echter. De rucola in mijn moestuin heeft lak aan de regels en neemt genoegen met alleen het water. Het groeit en bloeit en al gauw zit ik met een hoeveelheid rucola waar je u tegen zegt. Dat bloeien is trouwens een teken dat je de rucola echt moet plukken want de sla wordt nu snel bitter en taai. Maar waar laat je zo’n hoeveelheid rucola ineens? Rucolapesto is een oplossing; lekker door de pasta. Met salade. Wat voor salade, vraag je? Nou…

1 Was de rucola en schud hem goed droog. Pel en snipper het teentje knoflook (ik nam er trouwens 2). Snijd de feta en de parmezaan in stukken.

2 Doe de rucola, de knoflook en de kaas met wat zout, peper en de helft van de olijfolie in een maatbeker en pureer het geheel met de staafmixer.

3 Roer de rest van de olijfolie erdoorheen en voeg eventueel nog wat zout toe. Bewaar de pesto tot twee weken in een afgesloten pot in de koelkast.

Abonneer je op foodies!

Laat onze overheerlijke recepten je iedere maand inspireren. Kies voor een abonnement op foodies!

Naar de webshop

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van aankomende uitgaves, speciale aanbiedingen & de laatste kooktips!

  •  *
    naam@bedrijf.nl