Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Schelvis met salie in bladerdeeg

Schelvis met salie in bladerdeeg

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Was de tijm en de rozemarijn en pluk de blaadjes van de steeltjes. Verhit in een pan de boter en fruit er de sjalotten in. Voeg de tijm, rozemarijn en een mespunt kerrie toe en blus af met de witte wijn. Laat zachtjes pruttelen tot de sjalotten gaar zijn en breng op smaak met zout en peper. Los de maïzena op in koud water en bind er de sjalottencompote mee.

  2. 2 Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Pel de knoflook en snijd hem in dunne schijfjes. Bestrooi de vis met zout en peper. Leg op 4 van de plakken bladerdeeg een blaadje salie, wat knoflook en een visfilet. Leg nog een blaadje salie op de vis en dek af met de overgebleven plakken bladerdeeg. Druk goed de lucht uit de pakketjes en duw de deegranden met een vork op elkaar.

  3. 3 Kluts het ei en bestrijk er de pakketjes mee. Bak de pakketjes ca. 15 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2) en bak de pakketjes nog ca. 5 minuten verder. Snijd de pakketjes schuin door en serveer ze met de warme sjalottencompote. Lekker met salade.

Per portie: 470 kcal | 36 g koolhydraten | 26 g eiwit | 23 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)