Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
verse pasta kip

Verse pasta met kip, sherry en peultjes

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Wrijf de kippenbouten in met ruim zout en peper. Pel de knoflook. Verhit de boter in een braadpan en bak er op matig vuur de kippenbouten ca. 10 minuten goudbruin in. Voeg de tenen knoflook en de tijm toe en blus af met de sherry. Voeg de slagroom en 50 ml water toe en leg een deksel op de pan. Stoof de kippenbouten op laag vuur ca. 45 minuten.

  2. 2 Kneed van de pastabloem, de eieren, 1 el olijfolie en een snuf zout een soepel deeg. Pak het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 1 uur rusten in de koelkast. Neem de kippenbouten als ze gaar zijn uit de pan en laat ze afkoelen. Kook het kookvocht in tot het dikker wordt en zeef het.

  3. 3 Verwijder het vel van de kippenbouten en pluk het vlees van de botjes. Pel en snipper de sjalot. Meng het vlees met de sjalot en het kookvocht. Breng op smaak met zout en peper.

  4. 4 Rol het deeg met een pastamachine of deegroller uit tot dunne lappen en snijd er vervolgens brede linten van. Maak de peultjes schoon.

  5. 5 Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Kook de peultjes en de pasta tegelijkertijd in ca. 3 minuten gaar. Giet de pasta en de peultjes af en meng er de saus met de kip doorheen. Verdeel over borden en rasp er de parmezaan overheen.

Per portie: 677 kcal | 18 g koolhydraten | 47 g eiwit | 28 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)