
Een kerstdiner sluit je natuurlijk af met een feestelijk kerst dessert op tafel. Maar ga je dan voor een klassieke tiramisu, een frisse fruitsalade of een Ć©cht spectaculair kerst nagerecht? In dit artikel inspireren we met de lekkerste kerst toetjes die je thuis zelf kunt maken.Ā
Lees verder na de advertentie
Kerstdessert
Eén van de laatste kerstrecepten van het diner, maar misschien wel als eerste uitgezocht: het kerstdessert. Waar ga jij voor dit jaar? Houd je van klassiek, en ga je voor tiramisu of crème brûlée als kersttoetje? Of ben je meer fan van een makkelijke trifle of van een toetje in een glaasje? Bekijk de onderstaande recepten maar snel. Er zit voor iedereen wat tussen!
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2025⬠12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Extra veel voor-, hoofd-, bij- Ʃn nagerechten
- Binnen 3 dagen bij je thuis bezorgd

Lees verder na de advertentie
Kersttoetje serveren
Voordat we de lekkerste recepten voor kersttoetjes gaan delen, geven we eerst wat tips voor de presentatie. De feestdagen zijn namelijk hƩt moment om uit te pakken. Je wilt natuurlijk dat je dessert het spektakelstuk van de avond wordt en dat doe je niet alleen met goede smaken en een fijn recept, maar ook door het op een chique manier te serveren.
Servies speelt daarin een grote rol. Zet je taart bijvoorbeeld op een mooi plateau en hij ziet er gelijk een stuk specialer uit. Of vervang de gewone glaasjes door chique kristallen coupes voor een next level presentatie. Wat eetbare glitter of chocoladesterretjes erover en je steelt de show!
Lees verder na de advertentie
Dit zijn de allerlekkerste kersttoetjes
Op zoek naar een lekker kersttoetje? De onderstaande recepten zijn bij ons favoriet:
Heb je tijdens de feestdagen weinig tijd? Scroll dan snel verder voor wat kersttoetjes die je goed kunt voorbereiden.
Lees verder na de advertentie

Lemoncurdcheesecake
Wil je je kerstdessert op een leuke manier presenteren? Ga dan voor een van deze kersttoetjes in een glas. Onze lievelings? Dat is zonder twijfel deze favoriete kersttaart in een glas: lemoncurdcheesecake.

Ultieme tiramisu recept
HƩt nummer ƩƩn klassieke kerst nagerecht is als je het ons vraagt tiramisu.

Crème brûlée met citroengras en passievrucht
Nog zo’n klassiek kersttoetje: crĆØme brĆ»lĆ©e. Hier lees je hoe je zo’n perfecte crĆØme brĆ»lĆ©e op tafel zet. En wil je nou direct aan de slag? Bekijk dan dit recept.Ā

Panna cotta
Panna cotta een heerlijk romige toetje. De perfecte panna cotta ā gekookte room in het Italiaans ā is net stevig genoeg om zijn vorm te behouden, maar zacht genoeg om in de mond te smelten.

Citroen-meringue trifle
Soms heb je gewoon zin in een feestelijk dessert dat makkelijk te maken is. Onze tip? Ga voor trifle. Met laagjes cake, custard en fruit stapel je zo’n toetje voor kerst zo op elkaar. Zo’n trifle bestaat in allerlei soorten en maten, maar onze favoriet is bij uitstek deze variant met citroen-meringue.

Panettonetiramisu met clementine
Clementines zijn een kruising tussen een sinaasappel en een mandarijn en zijn wat minder zuur en wat makkelijker te schillen dan die eerste. Heerlijk om in dit prachtige kerstdessert te verwerken.
Meer inspiratie voor de allerlekkerste toetjes?

Tiramisu in een glas
Letterlijk vertaald betekent tiramisu ātrek mij omhoogā of, vrij vertaald, ābeur me opā. Dat slaat ongetwijfeld op de zalvende werking van de ruime hoeveelheid suiker in combinatie met een flinke scheut espresso en alcohol. In dit recept gebruik je vin santo, een versterkte Toscaanse wijn met een zoete en kruidige smaak.

Cakerol met matcha en witte chocolade
Om in de kleur van kerst te blijven: maak een groene cakerol met matcha. Matcha is Japans groenetheepoeder en wordt gebruikt om (duh) thee van te zetten, maar ook om mee te bakken. De smaak? Een beetje bitter. Maar geen paniek: de witte chocolade brengt dat mooi in balans.

Affogato
Affogato betekent āverdrinken’ in het Italiaans want je ‘verdrinktā een bolletje vanille-ijs met warme espresso. Belachelijk eenvoudig maar erg lekker.

Apfelstrudel
Wat zo leuk is aan strudel is het deeg. Je hebt namelijk een oud stuk laken nodig om het deeg op uit te rollen en een krant. Het deeg moet zo dun worden dat je de krant erdoorheen kunt lezen. Het laken helpt je om de strudel mee op te rollen. Met dit recept maak je 2 stuks.
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2025⬠12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Extra veel voor-, hoofd-, bij- Ʃn nagerechten
- Binnen 3 dagen bij je thuis bezorgd


Tarte tartin met peren
Het klassieke Franse dessert wordt nog lekkerder met rijpe Nederlandse peren en een bolletje ijs.

Pavlova met cranberrycoulis
Slaat de stress je al om het hart? Niet nodig! Met ons recept lukt je pavlova altijd. En weet je, omdat je gasten wƩten hoe lastig het maken van pavlova is, gooi je extra hoge ogen!
Kersttoetjes voorbereiden
Een goede voorbereiding is het halve werk. De onderstaande desserts kun je goed de dagen voor kerst bereiden en op de dag zelf serveren. Zo heb jij tijdens de kerst meer tijd voor gezelligheid!

Cornflake-panna cotta met notencrunch
Panna cotta met cornflakes? Jazeker! Dit dessert klinkt misschien een beetje gek, maar dat is āie absoluut niet. Geniet je ook altijd zo van dat laatste slokje melk in je kom met cornflakes? Precies daarmee maak je dit toetje voor kerst.

Stoofpeertjes met miso-karamel, amandelen en vanille-ijs
Een oud-Hollands nagerecht met een twist. De miso-karamel maakt dit dessert met stoofpeertjes verrassend. Wij serveren de peertjes koud maar warm zijn ze ook heerlijk!

Semifreddo met amarenakersen
Koken voor een groot gezelschap? Dan is een semifreddo de uitkomst.

Citroenpannacotta met geroosterde amandelen
Ga je op chic, maak je eigen variatie op deze panna cotta.

Trifle met kersen, port en suikerbrood
Dat suikerbrood ook heel goed in een dessert gaat, bewijst dit heerlijke recept wel. Deze trifle staat toch prachtig in een cocktailglas?
Meer inspiratie voor de allerlekkerste toetjes?

Lemoncurdcheesecake
HƩt nummer ƩƩn klassieke kerst nagerecht is als je het ons vraagt tiramisu.
Ingrediƫnten
- 100 g digestives
- 50 g roomboter (gesmolten)
De vulling
- 250 g lemoncurd
- 200 ml slagroom
- 100 g mascarpone
- 100 g volvette zuivelspread
De topping
- 50 ml slagroom
- 1 el poedersuiker
- 25 g mascarpone
- citroenschijfjes (om te garneren)
Benodigdheden
- dessertglazen
- spuitzak
Bereiding
Doe de digestive koekjes in een keukenmachine en maal tot fijne kruimels, of verkruimel ze in een grote kom met de punt van een deegroller. Doe in een kom en meng met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over vier coupes of dessertglazen en druk licht aan. Zet ca. 10 minuten in de koelkast.
Klop voor de vulling de slagroom lobbig. Voeg de mascarpone toe en klop stijf. Lepel ca. 25 g lemoncurd in elk glas. Meng de rest van de lemoncurd met het roommengsel en de zuivelspread en klop glad. Verdeel de citroenvulling over de glazen en zet minimaal 1 uur of een nacht in de koelkast.
Klop voor de topping de slagroom met de poedersuiker lobbig. Voeg de mascarpone toe en klop tot het een consistentie heeft waarmee je toefjes kunt spuiten. Lepel de room in een spuitzak en spuit een toef room op elke cheesecake (of lepel de room erop als je geen spuitzak hebt). Decoreer elke cheesecake met een schijfje citroen en serveer. De cheesecakes blijven in de koelkast tot een dag goed.
Ā© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Jane Dunn Fotoās: Jonathan Gregson Styling: AgathĆ© Gits Foodstyling: Amy Kinnear
Onze tips

3x Italiaanse taarten: de lekkerste recepten

15x borrelhapjes voor kerst

Zo ontvang je elke maand Foodies op je deurmat (met korting!)

Lekkere Ʃn makkelijke kerstrecepten uit de airfryer

7x de lekkerste nacho ovenschotel recepten

Macaroni ovenschotel: 5x ouderwets lekkere recepten

De lekkerste kerstontbijt recepten voor een feestelijke start

10x vegetarische hoofdgerechten voor kerst

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?




