Prachtige boeken, bijzondere culinaire verhalen of studiemateriaal voor je kerstdessert. Welke boeken liggen er onder jouw kerstboom? Deze vier kookboeken staan op jouw verlanglijstje!
Aan de keukentafel
De inspiratie voor dit boek haalt Samuel uit de verhalen en recepten van zijn Engelse, Hindoestaanse en Joodse familie. Het boek staat vol oude familiegerechten, restaurantrecepten en inspiratie van verre reizen. Net even anders en altijd passend bij het seizoen!
Samuel Levie. We eten thuis.
Nijgh & van Ditmar. 320 pagina’s. Prijs: 29,99 euro.
Niet ingewikkeld en bovenal lekker
Boek van Bijdendijk
In zijn eerste boek zet Joris Bijdendijk zijn missie uiteen om een keuken te ontwikkelen voor de Lage Landen. De originele receptuur laat je kennismaken met een scala aan Nederlandse en Vlaamse ingrediënten en valt zowel in de categorie comfort food als haute cuisine.
Joris Bijdendijk. Bijdendijk, een keuken voor de Lage Landen.
Nijgh & van Ditmar. 304 pagina’s. Prijs: 34,99 euro.
Snel samen aan tafel!
Voer voor vrienden
Vier viergangenmenu’s voor elk seizoen. Duik samen met Parool-columniste Eva Posthuma de Boer de keuken in en zet snel een feestmaal op tafel. Met Harold Hamersma’s wijnadvies trek je bovendien bij iedere gang het juiste wijntje open om te proosten met je vrienden. Dat is immers waar het boek om draait: gezellig samen eten en drinken!
Eva Posthuma de Boer. Voer voor vrienden.
Spectrum. 192 pagina’s. Prijs: 24,99 euro.
Een boek en een goed glas, veel meer heb je niet nodig
Smaakvolle wijnverhalen
Zowel connaisseurs als novices zullen smullen van Een hedonist in de kelder, een verzameling gevatte wijnverhalen van de Amerikaanse bestsellerauteur en hoog aangeschreven wijnschrijver Jay McInerney. Een onverbloemd kijkje in de wereld van wijn en zijn kleurrijke figuranten.
Jay McInerney. Een hedonist in de kelder.
Hollands Diep. 320 pagina’s. Prijs: 19,99 euro
Meer foodies boeken? Kijk eens bij de win acties van het kerstnummer. Wie weet win jij een van de kerstgerelateerde winacties, zoals Desserts met Allure van Émelie Guelpa.
Meer inspiratie vind je in de nieuwe Foodies!
Het is voorjaar! Hoe vieren we dat beter dan met een zonnig lentenummer? We koken met groene blaadjes, halen de eerste groene asperges van het land en bakken met het sappigste fruit. Lees verder