Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor 5 'try before you die' internationale gerechten

5 'try before you die' internationale gerechten

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Een keer iets anders proberen dan stamppot boerenkool? Dit zijn vijf internationale gerechten die je ooit eens in je leven zou moeten proberen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens een gefrituurde spin gegeten? Slokje slangenwijn erbij?

Slangenwijn

Wees de volgende keer dat je klaagt over de lauwe chardonnay in de kroeg blij dat je dit niet voorgeschoteld hebt gekregen. Deze populaire drank word gedronken in bijvoorbeeld China en Vietnam en zou helende krachten hebben. Het kan ofwel worden gemaakt door een slang in rijstwijn te laten zitten, of door lichaamsvloeistoffen zoals bloed te mengen met de alcohol. Proost?
weird

Rocky Mountain oesters

De naam klinkt niet verkeerd, totdat je ontdekt dat dit Amerikaanse gerecht eigenlijk uit niets meer dan de gefrituurde ballen van een stier bestaat. Dit hapje was naar verluidt een favoriet van cowboys en wordt nog vaak op Amerikaanse festivals verkocht.
ballen

Gefrituurde spinnen

Dé Cambodjaanse delicatesse is gebakken spin. Deze tarantulas worden geserveerd met limoen en zwarte peper.
Fried spiders

Black Ivory coffee

Een kop Black Ivory is één van ’s werelds duurste brouwsels. Een kopje kost zo’n 60 euro. Voor die prijs verwacht je een gladde, volle smaak… en misschien een lichte aardse hint van olifantenpoep. Ja, deze koffie is gemaakt van bonen die worden gegeten door Thaise olifanten en vervolgens weer uit hun uitwerpselen worden geplukt.
koffie

Century eggs

Wees gerust, dit zijn geen eieren die 100 jaar zijn opgeslagen. Slechts een paar maanden. Genoeg om de dooier groen te laten kleuren… en het eiwit bruin. Deze eieren worden gezien als delicatesse in China.
Century egg

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!