Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
wandelingen voor foodies

5x toffe wandelingen voor Foodies

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Het is onze favoriete hobby van het moment: wandelen. We trekken de paden op een de lanen in, maar na een tijdje begint het standaard rondje wel te vervelen. Zo maak je van je blokje om weer een feestje.

Het koffierondje

Koffietijd! Trek je sneakers aan en stippel een route uit langs je favoriete koffiezaken. Want zeg nou zelf, wat is een betere beloning voor al die kilometers dan het zwarte goud? Maak tijdens het wachten even een praatje met de barista voor je jouw weg weer vervolgt en vergeet vooral de leuke plekjes buiten het centrum niet! Bonustip: is de wandelmotivatie bij jou en je vriend(inn)en ver te zoeken? Maak een bingokaart met twintig koffiezaken. Wie ze als eerste allemaal af kan strepen, wint!

Boter, kaas & eieren

Ja, je kunt voor je boodschappen ook naar de grootgrutters, maar het is veel leuker om met je lijstje langs de locals te gaan. Neem een grote tas mee en wandel van de bakker naar de delicatessezaak en van de slager naar de toko tot je het laatste ingrediënt van je lijstje kunt strepen. Zo sla je twee vliegen in één klap en wie ontdek je zelfs je nieuwe favoriete winkel.

De nostalgiewandeling

Mijn persoonlijke favoriet: de nostalgiewandeling! Dit is vooral leuk als je tegenwoordig in een andere stad woont dan waar je bent opgegroeid. Ga weer eens terug naar de plek waar je opgroeide, neem je camera mee en loop langs alle plekken waar je herinneringen aan hebt: de lunchroom waar je altijd met je ouders heenging, je basisschool, de bakker die je altijd iets toestopte als je moeder niet keek, je sportclub enzovoorts. Wedden dat je geniet van deze bijzondere walk down memory lane?

Boozy business

Voor iedereen die de vrijdagmiddagborrel mist is de wijnwandeling een uitkomst. Trommel je favoriete loopmaatje op, neem bekers en een fles vino mee en gaan. Uiteraard kun je ook hapjes inpakken en tussendoor even pauzeren op een bankje met mini wraps, quiche, sandwiches en ander lekker fingerfood.

De driegangenwandeling

Oké, met de huidige temperaturen is deze misschien wat optimistisch, maar onthoud de driegangenwandeling zeker voor de lente. Het werkt als volgt: ga samen met je geliefde, beste vriend(in), zus, broer of wie je ook maar kunt optrommelen naar de stad en stel zelf je driegangendiner samen. Bij hotspot één haal je een voorgerecht, bij nummer twee het hoofdgerecht en je eindigt met een lekker dessert bij hotspot nummer drie. Zo voelt het weer echt even alsof je uit eten bent. Pro tip: vergeet niet om je bestek en een kleedje mee te nemen.

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!