De ondergaande zon, een zacht zeebriesje, de zilte zeelucht, een koude rosé en een tafel vol lekkers. Bij deze 6 leukste Nederlandse strandtenten is het goed vertoeven. Onze selectie strekt zich uit van Terschelling tot Zandvoort en Monnickendam. Bezoek ze deze zomer allemaal!

1 Tijn Akkersloot, Zandvoort

Misschien wel de populairste hotspot in Zandvoort en omstreken is deze gezellige beachclub. Tijn Akkersloot blinkt niet uit in moderne lounges of andere hipdoenerij, maar staat bekend om zijn goede eten en altijd gezellige sfeer. Het restaurant serveert gerechten uit de streek en waarin producten uit het seizoen zijn verwerkt. Een must-taste: de houtovenpizza.

Het hele jaar geopend. Boulevard Paulus Loot 1B, Zandvoort (Zuidstrand)

2 Hippie Fish, Zandvoort

Met die zilte zeelucht in je neus heb je maar trek in één ding: verse vis! Die eet je bij Hippie Fish in Zandvoort. Deze club met botanische look serveert de lekkerste visgerechten. Ga voor een schaal met kleine gerechten zoals oesters, sashimi van zalm, scheermesjes en Hollandse garnalen of misschien is een gegrilde forel of een pasta met mosselen meer jouw ding?

Boulevard Paulus Loot 3, Zandvoort

View this post on Instagram

???

A post shared by Hippie Fish (@hippiefishzandvoort) on

3 Tulum Tulum Noordwijk

Wat je het liefst wilt als je op het strand bent? Met je voeten woelen door het zachte, warme zand! Dat kan bij Tulum Tulum aan het Noordwijkse strand. Neem plaats onder de gezellige retro parasolletjes en bestel een vers vruchtensapje, een cocktail of een van de lekkere belegde broodjes of gezonde bowls op de kaart. Dikke tip: vers kokoswater uit de kokosnoot.

Zeereep 104, Noordwijk

4 Strandvier, Monnickendam

Ook buiten Zandvoort zijn er genoeg leuke plekjes aan het strand te ontdekken. In Monnickendam kwamen wij deze tent tegen. Het open vuur zagen we van een afstandje al branden en is volgens ons dé reden om naar Strandvier te gaan. Of het nou afkoelt of niet zodra de zon onder is, hier zit je altijd lekker warm. Voor de actievelingen: op woensdag- en zondagochtend kun je op het strand voor Strandvier een lesje yoga volgen.

Hemmeland 20, Monnickendam

5 Zandzeebar, Terschelling

Natuurlijk mag een leuke strandtent op een van onze waddeneilanden niet ontbreken. Wij zijn persoonlijk verzot op Terschelling en schuiven eenmaal daar altijd even aan bij de Zandzeebar. Vanwege het kleurrijke interieur en het goede fingerfood, maar vooral ook om even het zand van ons af te spoelen in het bubbelbad of de hottub. Bij Zandzeebar is het altijd vakantie.

Badweg Formerum 8, Formerum

6 Strandzuid, Amsterdam

Amsterdam zag je vast niet aankomen in dit rijtje. Toch ligt er achter de RAI in Amsterdam een stadsstrand verscholen dat je niet wil missen. De sfeer is er precies zoals je verwacht in een stad; bruisend en gezellig. Er is altijd muziek en aan goed eten is geen gebrek. Strandzuid serveert precies waar je zin in hebt op warme dagen: poké bowl en sashimi van watermeloen.

Europaplein 22, Amsterdam

Meer leuke plekjes aan het water vind je in dit artikel.