Elke maand kijken we in de keuken van de foodiesredactie. Wie werken er? Welke culinaire avonturen beleven we? Wat gebeurt er op een foodredactie? Maar vooral, wat eten de foodies zelf? Een ongegeneerd kijkje achter de schermen..

Manana Manana festival

In samenwerking met het Manana Manana festival afgelopen juni maakten we al een fantastische reportage van al het heerlijke eten dat ze maken op Manana Manana, maar we keken vooral uit naar het festival zelf dat afgelopen weekend plaatsvond. We hebben met z’n allen vol verwondering naar alle initiatieven op het festival gekeken en we waren het over één ding allemaal eens: hier voel je je meteen thuis. Een onbezonnen, relaxte en inspirerende sfeer hangt over het hele festival als een warme deken. Dus dat het af en toe bewolkt was maakte niks uit. Na twee keer in de rij te hebben gestaan voor de heerlijke oud-hollandse poffertjes met kaneelsuiker en gezouten roomboter hebben we ook nog wat andere foodtrucks de kans gegeven om ons culi hart te overwinnen, en dat is gelukt.

Gans

Dit broodje gans was fantastisch: iets wat je niet zo snel verwacht te proeven op een festival. In de foodies van juni lees je alles over de keuken van het ongewenste dier! 


Let’s walk

De aankleding van het festival was tot in de puntjes af, wat een heerlijke sfeer hangt hier, inspirerend, layed back en ook zo creatief! Alleen al wandelen over het festival terrein is een genot..

Tijd voor poffertjes

Dit kraampje was favoriet en dat was te zien vanwege de lange rij: volgens oud recept de lekkerste poffertjes maken met een moderne topping voor extra flavour: daar houden wij van!

Manana Manana

Er is van alles te doen voor iedereen: in het speelbos vind je plezier, ontdekking en ontspanning voor de kleintjes en de volwassenen (lees: van hot tub tot shisha loung en van je eigen brood roosteren tot een scheikundige doe-het-zelf puzzel). Je eigen t-shirt zeven, een rieten mand vlechten of zelfs smeden en spelletjes spelen als 3D twister en bingo touwtje springen: we hebben ons niet verveeld.
foodies manana

I scream!

Voor een beetje verkoeling haal je een ijsje: fijn dat er goede ijskramen zijn op een festival: een grote plus met zoveel kinderen te gast!

Falafel en San Dollar

Dan strijken we maar al te graag neer naast de friet fabriek en de falafel foodtruck waar we genieten San Dollar vanuit de totem palen tent. Een betere afsluiter van de dag kunnen we niet bedenken.

Deze keer alleen maar Manana Manana in ons dagboek, omdat we er zo ontzettend genoten hebben. Wil je meer informatie over het festival of ben je geïnteresseerd om volgend jaar te gaan? Neem dan even een kijkje op hun website.Wil je de reportage lezen over de culi kant van Manana Manana: bestel je foodies Summer of Love hier.