Vandaag is het international croissant day! Je helemaal Parisienne voelen als je aan het knapperige korstje van een croissant begint, met een zoete nasmaak waar alleen chocolade of jam bij past, toch?! Pain au chocolat met croissantdeeg hadden wij in gedachten voor deze dag. We bakken de lekkerste en meest knapperige deegjes voor dit opgerolde Parisienne ontbijt. 

Croissantdeeg voor pain au chocolat

Het kan misschien een enorme uitdaging lijken, maar niets is minder waar. Als er elke dag honderden over de toonbank vliegen in Parijs, dan kun jij dit koude kunstje toch ook? 😉 Mocht je toch iets sneller willen zijn, kijk dan even bij het tweede recept waarbij je het deeg niet ‘from scratch’ hoeft te maken.
international croissant day

Italiaans croissantje

Ga je liever voor een hartige croissant? Zoals de Italianen ze eten met parmaham en parmezaan. Uiteraard hoort daar een fantastische cappuccino bij met perfect geschuimde melk.
international croissant