Tijdens deze tweede editie van het stooffestival deelt Bord Bia niet alleen de tips en tricks van de chefs maar juist de familiegeheimen van oma (en opa!). We delen stoofpotjes, kennis, inspiratie en creativiteit. Demoslager Gert-Jan Kiers vertelt wat de sukade zo bijzonder maakt, we schakelen over naar Ierland voor een gesprek met een mystery grootmoeder, gaan op zoek naar de Ierse touch en de liefde voor het stoven en chef Angélique Schmeinck inspireert met een eetschilderij op basis van de ingrediënten van een Ierse runderstoof, een mooie afsluiting voor onze smaakpapillen.

Win een goedgevulde Le Creuset stoofpan

Tijdens het festival is er een speciale rol weggelegd voor jou als lezer van Foodies. Wil je kans maken op toegang tot het festival én een goedgevulde Le Creuset stoofpan winnen? Dan kan! Meedoen kan als volgt:

  1. Stuur jouw favoriete stoofrecept van jouw familie in door te mailen naar redactie@foodiesmagazine.nl.
  2. Ben je een van de winnaars? Gefeliciteerd! Dan ben jij aanwezig bij het stooffestival op 14 september. Hier zal een van de chefs van de Chefs’ Irish Beef Club jouw gerecht bereiden. Daarna is het aan de jury om te bepalen welke van de vijf gerechten het lekkerst is.
  3. Word jouw gerecht uitgekozen? Dan krijg jij die prachtige Le Creuset stoofpan met inhoud.

Over het festival

In deze tijd waarin we afstand moeten houden en fysieke warmte even op een laag pitje staat, ontvangt Bord Bia je graag met ‘open armen’ in De Kookfabriek, Amsterdam voor deze bijzondere bijeenkomst met hartverwarmende gerechten. Uiteraard op gepaste afstand en volgens de geldende regels. Het festival start om 11.00 uur en eindigt tussen 14.00 en 14.30 uur. Tijdens het festival wordt er gefilmd en live gestreamd.