Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor BankjesCollectief tovert de stoep om tot het grootste huiskamercafé ter wereld

BankjesCollectief tovert de stoep om tot het grootste huiskamercafé ter wereld

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Vanaf 5 juni komen alle buren samen tijdens het BankjesSeizoen! Samen delen we de stoep. Maar ken jij de buurtoma’s, straatjochies, nieuwe Nederlanders en gezellige roddeltantes uit jouw buurt? Die vraag stelt BankjesCollectief iedere buurtbewoner in Nederland. Om elkaar op een laagdrempelige en vrolijkmakende manier te ontmoeten, presenteert BankjesCollectief voor het derde jaar het BankjesSeizoen.
Op zondag 5 juni wordt het seizoen groots geopend met de eerste BankjesDag van het jaar. Bewoners melden hun aan bankje via www.bankjescollectief.nl en bepalen wat ze serveren of organiseren.In heel Nederland zijn tenminste 70 bankjes geopend, waar buurt- en stadgenoten welkom zijn.
bankjesss
bankjes

“Wanneer je op een bankje zit, straal je uit dat je openstaat voor anderen. Zo raak je vanzelf in gesprek met alle mensen die je buurt rijk is. Voor je het weet begint je thuisgevoel al op de hoek van de straat.” – Cathelijn de Reede, initiatiefneemster van BankjesCollectief.

BankjesDag: zondag 5 juni

Iedereen kan een bankje inschrijven op www.bankjescollectief.nl, de openingstijden bepalen en kiezen wat hij of zij serveert of organiseert. Op 5 juni kun je bankhangen en de lekkerste tosti’s eten, brunchen, exotisch barbecueën, bootcampen en nieuwe buren ontmoeten. Om de stoep extra gezellig te maken ontvangen nieuwe BankjesHosts na aanmelding binnenkort een mooi buitenkleed van BankjesCollectief en online verzekeraar InShared.
bankje
bankjess

Nieuw: Stoepvertier in het BankjesSeizoen

BankjesCollectief maakt het extra leuk én gemakkelijk om een bankje te openen en elkaar te ontmoeten op de stoep. Vanaf vandaag is ‘Stoepvertier’ te boeken via de online shop van BankjesCollectief. Je kunt ludieke (buurt)diensten en workshops boeken van onder andere de Brommerbios, het Breibankje, Eerste Hulp Bij Onbeschrijfelijke Emoties, Pretvormers Parade en De Onkruidenier, zodat je bankje een echte attractie wordt. Samen met de buren boeken? Maak dan gebruik van crowdfundingplatform Voor Je Buurt en maak kans op een donatie van het VSBfonds.
bankjjes
bank
Na de opening van het seizoen is het wat de organisatie BankjesCollectief betreft elke dag BankjesDag. Gedurende het BankjesSeizoen, dat loopt t/m 18 september, kan iedereen eigen dagen kiezen om (samen met buurtgenoten) bankjes te openen. Inschrijven kan op www.bankjescollectief.nl (knop ‘Open in het seizoen’). Het seizoen wordt gezamenlijk afgesloten met een tweede grootse BankjesDag op zondag 18 september.
banjkk
Foto’s: Claartje Michels, Cathelijn de Reede, Melanie van Zweeden, Coco Plooijer en Manaar Hajizi.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!