Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
citytrip Hamburg

Citytrip Hamburg: dit moet je weten voor je vertrekt

Advertentie

Van een bezoekje aan de traditionele fischmarkt tot koffiedrinken in het oude warehouse-district. foodies' Yvonne ging op een 48-uurs citytrip naar Hamburg en verzamelde de leukste plekken om te eten en te drinken. Hier vind je haar route en wat extra handige informatie die bij je citytrip van pas kan komen.

Als je 48 uur de tijd hebt om een stad te ontdekken, wil je die tijd niet verdoen met zoeken naar de juiste adresjes. Dat hoeft ook niet! Ik (Yvonne) heb mijn route door Hamburg vastgelegd op een kaartje. Open deze kaart in Google Maps en volg mijn weg door de stad.

Meer lezen over deze plekken? Bestel foodies april.

Handige informatie voor je vertrekt

Mocht je niet in het bezit zijn van een auto tijdens je citytrip in Hamburg, dan kun je het beste van tevoren een Hamburg Card kopen. Met dit kaartje reis je heel eenvoudig met al het OV in de stad, zonder telkens nieuwe kaartjes te kopen. Het kaartje geeft tevens korting voor heel veel museau, theather en restaurants in Hamburg. Als je niet met het OV reist, maar wel graag veel van de stad wil zien en proeven, dan kun je ook de Hamburg Card light aanschaffen.

Koffiestop? Hier moet je zijn!

Een hele dag sjouwen door de stad, dat red je niet zonder goede koffie. Gelukkig vind je die in Hamburg genoeg. Dit zijn de leukste koffietentjes die ik tegenkwam:

Elbgold Röstkaffee
Lagerstraße 34c

Een koffietentje met eigen koffiebranderij. Oef, die geur…

Törnqvist
Neuer Pferdemarkt 12

Melk of suiker in je koffie? Daar doen ze bij Törnqvist niet aan. Zonde van de koffie!

In guter Gesellschaft
Sternstraße 25

Een van de eerste zero waste cafés in Duitsland. Voor koffie én een goede lunch.

Tijd over? Ga naar het strand!

Ik hoor je denken: strand?! Jazeker! Hamburg is echt van alle markten thuis en heeft dus ook gewoon een heel fijn strand om op te vertoeven. Ik was er helaas hartje winter, maar zelfs toen zaten de strandtenten gewoon vol met mensen. Ingepakt in dikke winterjassen, nippend aan een warme chocolademelk. Het Elbstrand kijkt uit op de haven van Hamburg: je hebt er dus altijd wel iets om te zien. Weer eens wat anders dan helderblauw water zover je oog reikt.

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!