Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Culinaire hotspots op Barbados

Culinaire hotspots op Barbados: deze restaurants wil je niet missen

In samenwerking met Visit Barbados
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Barbados is het meest zuidoostelijke eiland in het Caribisch gebied. Vanuit Europa is het zo'n negen uur vliegen naar dit eiland met misschien wel de mooiste stranden ter wereld. Het is niet alleen de geboorteplaats van rum, het is ook dé plek om culinair aan je trekken te komen in het Caribisch gebied. Lokale chefs - zowel nationaal als internationaal bekend - serveren het mooiste eten bij deze culinaire hotspots en restaurants op Barbados.

Culinaire hotspots op Barbados

Op Barbados vind je alles op het gebied van eten, het is dan ook een Caribisch eiland waar je als foodie absoluut aan je trekken komt. Eerder schreven we al over de culinaire parels en vele festivals op het eiland, dat Barbados de geboorteplaats van rum is én over het beste streetfood op het eiland. Maar er is veel meer, tijd om de beste culinaire hotspots op Barbados te delen, oftewel de fijnste restaurants op Barbados, waar ze de mooiste én lekkerste gerechten serveren.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Farm-to-table

Ook voor de liefhebbers van fine dining heeft Barbados genoeg te bieden. Zo zijn er veel restaurants te vinden die je volledig in de watten leggen én de mooiste gerechten serveren. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, bij de meeste restaurants op Barbados vind je dan ook voornamelijk gerechten met lokale producten die vers geoogst zijn. Daarnaast zijn de bevlogen chefs experts op het gebied van duurzaam koken en koken ze graag van kop tot staart.

Eten op Barbados

Chefs van culinaire hotspots op Barbados

Barbados staat bekend om zijn levendige culinaire scene, er zijn dan ook verschillende getalenteerde chef-koks die naam hebben gemaakt op het eiland zelf en ver daarbuiten. De meerderheid van hen werkt met de tradities van de Bajan-keuken, maar dan net even anders. Zo creëren ze gastronomische ervaringen die je bijblijven, terwijl ze de meest innovatieve en duurzame normen in acht houden. We delen onze favoriete chefs, culinaire hotspots en restaurants op Barbados met je.

Damian Leach

Chef-kok Damian Leach is een Barbadiaanse chef-kok, die erkenning heeft gekregen voor zijn vernieuwende en creatieve culinaire creaties. Hij heeft in toprestaurants gewerkt (zowel lokaal als internationaal) en staat bekend om zijn eigentijdse Caribische keuken. Met deze keuken laat hij de smaken en ook de ingrediënten van Barbados zien. In 2016 was hij de Barbados Chef of the Year, Caribbean Chef of the year NIFCA (National Independence Festival of Creative Arts) én won hij ook nog eens de Chef of the Year and the Governor General’s Award of Excellence.

Vervolgens won hij in 2017 goud voor Best Seafood at the Caribbean Hotel en won hij de Tourism Association’s Taste of the Caribbean Competition. Opnieuw scoorde hij in 2018 als Barbados Chef of the Year. Kortom; Damian Leach kan koken als geen ander en promoot met veel passie de lokale producten en smaken. Sinds 2016 is hij eigenaar van Cocktail Kitchen, waar hij natuurlijk ook de chef-kok is. Het restaurant is gespecialiseerd in de Caribische keuken, met een indrukwekkend cocktailmenu (uiteraard ook met lokale rum). Gelegen in de beroemde St. Lawrence Gap, is deze culinaire hotspot een hit onder de lokale bevolking én onder toeristen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cocktail Kitchen (@ckbarbados)

Creig Greenidge

Chef Creig Greenidge is nog zo’n Barbadiaanse chef-kok met een grote passie voor de Caribische keuken. Hij heeft in verschillende restaurants op het eiland gewerkt en staat bekend om zijn creatieve en ook smaakvolle gerechten. De gerechten benadrukken stuk voor stuk het rijke culinaire erfgoed van Barbados.In 2000 behaalde hij een Associate of Arts degree in Culinary Arts van het Barbados Hospitality Instituut. Op zijn indrukwekkende lijst met prijzen zie je ook dat hij Barbados Chef of the Year werd in 2005 en 2007. In 2016 was hij CTO Rum & Rhythm Chef of the Year (US Embassy Chef Challenge) en in 2018/2019 won hij de CTO Rum & Rhythm Peoples Choice.

Creig Greenidge is ook Culinair Ambassadeur voor de Barbados Hotel and Tourism Association. In deze rol heeft hij de Caribische keuken van Barbados laten zien op exclusieve evenementen in landen zoals Brazilië, Engeland, Ierland, België en de Verenigde Staten. Momenteel is hij werkzaam als privékok op Barbados, vanuit zijn eigen cateringbedrijf. Kortom, wil je een culinaire ervaring op locatie, bijvoorbeeld op het adres waar je verblijft tijdens je vakantie op Barbados? Huur dan Creig in, om het beste van Barbados te proeven.

Alisha Stoute

De passie voor de culinaire kunsten en ook gastronomie leidde bij Alisha Stoute tot een opleiding bij de prestigieuze school Le Cordon Bleu in Canada, waar ze een Grande Diplome in Cuisine and Pâtisserie behaalde. Alisha is momenteel chef-kok bij ECO Lifestyle and Lodge, aan de oostkust van Barbados.

Volgens Alisha is respect voor ingrediënten misschien wel het allerbelangrijkst, ze besteedt dan ook veel tijd aan onderzoek naar de oorsprong van producten. Het uitgangspunt van haar keuken is duurzaamheid, ze werkt het liefst met lokale, seizoensgebonden en ook biologische ingrediënten. Dit resulteert in de mooiste gerechten, gevuld met veel kleur, textuur én geweldige smaak. Het menu dat ze serveert bij ECO Lifestyle and Lodge is voornamelijk plantaardig en geeft een nieuwe kijk op typisch Barbadiaanse gerechten.

Tamesha Warren

Als chef-kok bij Local & Co op Barbados laat Tamesha Warren haar gasten kennis maken met lokale producten, verwerkt tot gerechten vol met de smaken van culinaire tradities. Het restaurant vind je in Speightstown. De focus ligt vooral op het ondersteunen van lokale boeren, vissers en ambachtslieden. Door de werkwijze van Tamesha gaat dit hand in hand samen met duurzaamheid. Op het menu vind je Barbadiaanse en Caribisch geïnspireerde gerechten, met de nadruk op met verse, seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten. 

Culinaire hotspots en restaurants op Barbados

Naast geweldige chefs vind je ook een aantal restaurants en culinaire hotspots op Barbados die je wat ons betreft niet mag overslaan.

1. Champers: restaurant op Barbados

Bij dit restaurant op Barbados kun je dagelijks terecht voor lunch en diner. Niet alleen het eten is overigens erg vers én lekker, je hebt ook nog eens een adembenemend uitzicht over zee vanaf het terras.

2. Restaurant op Barbados: La Cabane

Ontspannen in de zon en dineren onder de sterrenhemel; dat is La Cabane in een notendop. Bestel een verfrissende cocktail aan het strand en laat je in de watten leggen met mooie gerechten.

3. Castaways

Als je van mooie uitzichten over zee houdt mag je dit restaurant op Barbados niet overslaan. In een gezellige setting, mét prachtig uitzicht, geniet je hier van het beste eten en drinken. Van de borrel tot aan fine dining, je vindt het bij Castaways.

4. Culinaire hotspots op Barbados: The Tides

Ben je een echte foodie en hou je van fine dining? Dan ben je bij The Tides aan het juiste adres. Elk gerecht is een plaatje om te zien en smaakt ook nog eens geweldig, voornamelijk door de kakelverse ingrediënten.

5. The Lone Star

Deze hotspot op Barbados is niet alleen een restaurant, het is ook nog eens een boutique hotel. Zo kun je na een romantisch diner meteen blijven slapen en de volgende dag genieten van een ontbijt op het strand, terwijl de zon langzaam opkomt.

6. Restaurant op Barbados: QP Bistro

Bij dit restaurant op Barbados komen internationale keukens samen met Caribische smaken. Dit resulteert in smaakvolle gerechten in een ontzettend gastvrije setting. En wat betreft die setting: weinig plekken zijn zó mooi als deze, zowel qua locatie aan de kust als qua architectuur. Sla ook vooral de toetjes niet over, ze zien er net zo lekker uit als dat ze smaken.

7. Restaurant op Barbados: Sea Shed

Caribische gerechten, verse vis en lokale producten; dat vind je bij Sea Shed op Barbados. Uiteraard in combinatie met heerlijke drankjes en prachtig uitzicht over zee. Op zondag sluit je hier het weekend goed af, zij zorgen voor champagne en DJ’s. Zo hoef jij alleen nog maar wat gezelligheid mee te brengen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sea Shed (@seashed_barbados)

8. PEG Farm

Onze laatste tip is zeker een plek die je niet mag overslaan op Barbados. PEG Farm is een biodynamische boerderij, die zich richt op duurzame en milieuvriendelijke landbouw. Bij PEG Farm produceren ze een breed scala aan biologische groenten, fruit, kruiden en specerijen. Daarnaast haal je hier ook verse vrije-uitloopeieren.

Pro tip: je kunt ook kamperen op deze boerderij én je kunt eten bij het Farm House Café (het ontbijt met uitzicht is adembenemend). Dé plek om te ontdekken wat farm-to-table nu eigenlijk inhoudt. 

Gemakkelijk naar Barbados

Wil je naar Barbados, bijvoorbeeld om carnaval te vieren zoals je nog nooit hebt gedaan tijdens het Crop Over Festival? Dan zijn er dagelijks directe vluchten vanuit Londen naar Barbados. Met British Airways vlieg je gemakkelijk vanuit Amsterdam – met een overstap in Londen – naar Barbados. Met Virgin Atlantic maak je zelfs een gemakkelijke overstap vanuit Schiphol met KLM, het hele jaar door.

Meer over Barbados?

Wil je meer informatie over het eiland Barbados? Neem dan een kijkje op de website van Visit Barbados. Hier vind je niet alleen een uitgebreide kalender met alle festiviteiten en evenementen, je vindt er ook alles over de diverse reismogelijkheden, de beste hotels en de leukste activiteiten.

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas=baas is zijn levensmotto. Dipt zijn chips in de salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!