Het wijndorp van Nederland

Wijnliefhebbers hoeven niet meer naar Frankrijk of de Eifel om te wandelen langs druivenranken. Door de heuvels en bijzondere grondsoort is ook de omgeving van Groesbeek uitermate geschikt voor wijnbouw. Groesbeek heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een kleinschalig wijngebied en mag zich met trots hét wijndorp van Nederland noemen. Zes enthousiaste wijnboeren zijn het avontuur aangegaan en hebben een mooi areaal aan wijnstokken neergezet. Download de gratis Wijndorp Groesbeek-app voor informatie over de soorten wijndruiven en de wijngaarden die van deze druiven heerlijke wijnen maken.
Netherlands, Groesbeek. Wijnhoeve de Heikant

Proef de ervaring

Staat eten bij een sterrenrestaurant op je verlanglijstje? Kom dan naar restaurant De Kromme Dissel en vink dat vakje af! De Kromme Dissel wordt als enige restaurant in Nederland al 45 jaar op een rij met een Michelinster bekroond. Gevestigd in een authentieke Oudsaksische boerderij tovert het restaurant met pure ingrediënten en verrassende smaken iedere keer weer een kunstwerk op je bord. Dit moet je jezelf eens gunnen!
gs

Meer dan een markt

In Park Sonsbeek, een van de mooiste parken van Arnhem, vindt iedere eerste zondag van de maand de SonsbeekMarkt plaats. Struin langs de verschillende kramen met wereldse en creatieve producten, straattheater, muziek, inspirerende workshops en mobiele keukentjes met pure gerechten uit de streek. De imker heeft vaak een volkje bij zich, de geitenkaasboer kan je vertellen hoe de kazen rijpen en de bakker deelt de geheimen van zijn zuurdesembrood met jou. Vergeet ook zeker niet te proeven en wat lekkers voor thuis mee te nemen!
gssonsbeek

De Nijmeegse Garde

Zes Nijmeegse chef-koks en restaurateurs hebben elkaar opgezocht om de liefde voor hun stad en regio op culinair gebied uit te dragen. Allen kiezen ze voor kwaliteit en ambachtelijk werk. Verenigd als de Nijmeegse Garde gaan ze bijzondere samenwerkingen aan zoals die met Museum Het Valkhof rondom de tentoonstelling Gladiatoren. Ieder restaurant heeft een gerecht gemaakt met veelgebruikte ingrediënten uit de gladiatorentijd waar een prachtige fotoreeks van te zien is. Benieuwd naar de smaken uit die tijd? De gerechten zijn de hele maand oktober opgenomen in het menu.
de-nijmeegse-garde

Wandelen en whisky

Op slechts 5 minuten rijden van het centrum van Arnhem kun je te midden van het prachtige Rijksmonumentaal bos luxe eten en overnachten bij Landgoed Groot Warnsborn. De keuken van restaurant La Belle Source wordt in binnen- en buitenland geroemd door culinaire fijnproevers en behoort niet voor niets tot de 500 beste restaurants van Nederland.
landgoed-groot-warnsborn
Tip: Op 11 december is de jaarlijkse Whiskywandeling op Landgoed Groot Warnsborn: je maakt een wandeling over het landgoed met een whisky­specialist en stopt op verschillende plaatsen voor een hapje en een glas whisky. De wandeling sluit je af met een 3­gangenlunch met bijpassende whisky’s.