Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
culinaire roadtrip Nashville

Een culinaire roadtrip naar Nashville

In samenwerking met Little America

Advertentie

Een culinaire reis door de VS, waarbij je de meest spraakmakende steden bezoekt, typisch Amerikaanse gerechten proeft, luistert naar country, jazz en blues en geniet van de natuur. Klinkt toch als muziek in de oren? Samen met Little America nemen we je mee langs de meest toffe plekken, met als derde bestemming Nashville. Reis je mee?

Op reis door The Deep South van de VS

Denk je aan de Verenigde Staten, dan denk je misschien al gauw aan fastfoodketens, barbecue en burgers. Maar de VS heeft zoveel meer te bieden. We nemen je mee op culinaire roadtrip door het zuidoosten van dit enorme land. We zijn begonnen in New Orleans, doorgereisd naar Memphis en vanuit daar zijn we nu in Nashville, onze één-na-laatste bestemming. Via Charleston en Savannah reizen we door naar Atlanta, de eindbestemming van deze reis.

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Culinaire roadtrip Nashville

Culinaire roadtrip naar Nashville

Nashville, ook wel Music City genoemd, staat natuurlijk bekend om de countrymuziek. Maar de stad heeft meer te bieden. Zo móét je er zijn voor gefrituurde kip, barbecue en biscuits. Wij nemen je mee naar muzikale plekken van de stad, de natuurparken die een bezoekje waard zijn en we vertellen je natuurlijk precies wat je waar moet eten.

De geboorteplaats van de countrymuziek

Nashville is de hoofdstad van de staat Tennessee en wordt tevens als de geboorteplaats van de countrymuziek gezien. Onze eigen Ilse DeLange is dan ook geen onbekende in deze Amerikaanse stad. Daarnaast is er in de stad ook volop live rock, pop, blues en jazz te horen in cafés, bars en zelfs grote stadions. Verschillende muzieklocaties als het Ryman Auditorium, waar vele grote artiesten als Elvis Presley, Johnny Cash, Dolly Parton en Bob Dylan hebben opgetreden, en het Grand Ole Opry House, kun je op je lijstje zetten om te bezoeken. Bij deze laatste kun je tevens een live show bezoeken of een rondleiding achter de schermen van de main stage krijgen.

Cultuur en natuur in Nashville

Naast muziek, heeft de stad ook een rijk cultureel erfgoed. In het gebouw van het State Capitol of de Belle Maede plantation leer je alles over de tijd waarin inheemse volken in het gebied woonden en de burgeroorlog die er woedde, die uiteindelijk leidde tot de opkomst van de countrymuziek. Voor kunst ga je naar Cheekwood Estate and Gardens, een prachtig landgoed met tuinen en een kunstmuseum, waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur.

Fried chicken, BBQ en biscuits

En dan nu misschien wel het meest belangrijke van deze trip: wat móét je gegeten hebben in Nashville? Of je nu van comfortfood, BBQ of de internationale keuken houdt, de Amerikaanse stad heeft genoeg te bieden. Nashville kent talloze bekroonde restaurants en foodtrucks. Welke gerechten je moet proberen?

1) Fried chicken, oftewel gefrituurde kip

Eén van de bekendste gerechten uit het gebied, vaak pittig gekruid en geserveerd met bijgerechten als aardappelpuree, mac ‘n’ cheese, of als fried chicken sandwich met augurken en een pittige saus. Probeer het eens bij Prince’s Hot Chicken Shack of Hattie B’s.

De ultieme fried chicken uit de airfryer

2) Barbecue

Net als Memphis kent ook Nashville een levendige barbecue scene. Pulled pork sandwiches, brisket en ribs: vleesliefhebbers kunnen hier hun geluk niet op. Martin’s BBQ Joint en Peg Leg Porker zijn populaire barbecueplekken.

pulled pork sandwich

3) Biscuits 

Niet de biscuitjes zoals wij ze kennen, maar dit traditionele bijgerecht uit het zuiden van de VS is een broodje, dat lijkt op een Engelse scone. Proef het bijvoorbeeld bij Loveless Café en Biscuit Love.

4) Meat and three

Letterlijk vertaald ‘vlees plus drie’, en dat is precies wat het is. Wanneer je dit op de kaart ziet staan betekent dit dat een vleesgerecht wordt geserveerd met drie bijgerechten naar keuze. Nieuwsgierig? Proef zelf zo’n Meat and Three maaltijd bij Arnold’s Country Kitchen en Monell’s Dining & Catering.

culinaire roadtrip Nashville

Meer over deze culi-roadtrip door de VS?

Begint het bij jou ook te kriebelen en krijg je zin om zelf richting de VS te gaan? Ga naar Little America voor meer informatie over een bezoek aan Nashville. En wil je meer weten over de volledige culinaire reis door het zuiden van de VS? Bekijk hier dan de volledige Deep South route.

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!