De voordeur van de Librije is nog dicht als ik om kwart voor 10 voor de deur sta. Ik ben een kwartier te vroeg. Maar als ik om het monumentale pand heen loop ontdek ik de achteringang. Een trapje naar beneden komt uit op een deur waar ‘keuken’ opstaat. Zou ik het erop wagen? Zal ik binnenlopen in de keuken van een van de meest gewaardeerde chef-koks in Nederland?
Na een rondje om de Librije voor een paar sfeerfoto’s staat er opeens een meisje te roken bij de achteringang. Ik waag het erop “Ik ben op zoek naar Jonnie Boer”. Ze kijkt eens naar de enorme camera die ik bij me heb. “Heb je een afspraak?” vraagt ze. Ik knik. “Loop maar door”, is de reactie. Daar ga ik, het trapje af naar de culinaire tempel van Jonnie Boer. Bij de deur kijk ik nog een keer om naar het meisje. Ze knikt me bemoedigend toe.
In de foodies van december gaan we naar binnen in de keuken van de Librije om te vragen wat Jonnie Boer thuis eet. Houd deze extra dikke decemberfoodies in de gaten, hij ligt vanaf 30 november in de winkels.