Bijzondere granen

Voor echte foodie is de molenwinkel de plek om lokale en soms bijzondere granen op de kop te tikken. Maak eens ‘Russische risotto’ van gebroken gortkorrels of probeer bij het bakken van je brood meel van het oergraan Emmertarwe ter vervanging van tarwemeel, voor een zoetere nootachtige smaak. Kom je iets tegen wat je niet kent? Probeer het uit! Vraag de molenaar om tips voor het beste resultaat.

Witte molen Nijmegen

De Witte molen in Nijmegen is de oudste molen van Nijmegen, hij staat er al sinds 1760 en draait nog 6 dagen per week.

Zoek jouw molen

De beste molen om je meel te halen, is natuurlijk een molen in jouw buurt. Dan kan een bezoekje een onderdeel van je routine worden en help je jouw lokale molenaar. Vind hier de molens in jouw omgeving. De meeste molens waar je ook een rondleiding kunt krijgen, vind je in Zuid-Holland en Noord-Brabant. Is het je toch te ver en bestel je liever online? Klik lekker rond in het ruime assortiment bij de Zuidmolen. Of bekijk het handige overzicht van molens waar je online kunt bestellen.

Lees ook: Welk meel gebruik je om pannenkoeken te bakken?