Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Butcher's heaven

De leukste food-events van oktober!

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Wat zijn de leukste foodfestivals van de maand oktober? We zetten ze voor je op een rijtje!

World Food Day

World Food Day oktober 2017
Waar/Wanneer: Ede, 14 oktober
Wat: Het jaarlijkse festival World Food Day is in 2017 te vinden in Ede. Ontdek het verhaal achter jouw eten in workshops, debatten, films en een streekmarkt. Sluit je op in een koffie-escape game, fileer vreemde vis, ga op bezoek bij een slager, leer gezondheidsmythes en -feiten onderscheiden en ga op supermarktsafari. World Food Day is een leuk en leerzaam dagje voor het hele gezin.
Meer info: wereldvoedseldag.nl

Butcher’s Heaven

Butcher's heaven oktober 2017

Waar/wanneer: Amsterdam, 13-15 oktober

Wat: Butcher’s Heaven tovert de Centrale Markthal op het Foodcenter in Amsterdam om in een waar paradijs voor de carnivoor. Tijdens dit evenement draait het om vlees in de meest uitgebreide zin van het woord. Niet alleen de grote stukken gebraad en verfijnde nobele delen komen hier aan bod, ook de vergeten delen van het dier worden volop behandeld.

Meer info: butchersheaven.com

Pluk & Oogstfeest

Kasteel Tongelaar pluk & oogstfeest oktober 2017
Waar/Wanneer: Mill, 15 oktober
Wat: Om de herfst te verwelkomen is Kasteel Tongelaar in de ‘Week van het Landschap’ een hele zondag lang het decor voor een culinair oogstfeest, met eerlijk en lokaal eten, een Smaakmarkt van producenten uit de regio, wildpluk-wandelingen en live-cooking (van geroosterd zwijn tot paddestoelenrisotto).
Meer info:kasteeltongelaar.nl

Störrig

Störrig oktober 2017
Waar/Wanneer: Ede, 20-22 oktober
Wat: Een gloednieuw festival waarin een weekend lang een culinaire ode aan de wilde Veluwe wordt gebracht. Geen standaard FoodTruck festival, maar een festival dat alle zintuigen prikkelt. Waar je ontdekt, proeft en beleeft, en waar je kennis maakt met al het heerlijks dat de natuur te bieden heeft. Niet alleen hert, ree en zwijn, maar ook alles wat in de natuur groeit en bloeit: Wilde bieren, natuurlijke ciders, koken op open vuren, roken, wilde kazen etc.
Meer info: storrig.nl

Origin Chocolate Event

origins chocolate event oktober 2017
Waar/wanneer: Amsterdam, 21 oktober
Wat: Hét chocolade-event in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Ontmoet chocolademakers uit de hele wereld, proef de verschillen in cacaosoorten en ervaar pairings met onder andere bier, rum en whiskey. Geniet met alle zintuigen, want naast proeverijen zijn er ook workshops en kinderactiviteiten en is er muziek en een heuse chocolademarkt.

Meer info: OriginChocolate.eu

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!