Ik ben jaloers. Het is mooi weer buiten, de zon schijnt. En op een overbrugbaar aantal kilometers hiervandaan wordt in Amsterdam de laatste hand gelegd aan Taste. Lekker in het Amstelpark, topkoks bereiden geurige gerechten, de champagne wordt ontkurkt… 
Vorig jaar was ik erbij, samen met een vriendinnetje, lekker wandelen langs de stands en proeven van de verse biologische kaas, prosecco, alcoholvrije wijn, gekke vruchtendrankjes en genieten van Guinnessbier inclusief traditioneel bandje. Na een tijdje gepraat te hebben met een paar ietwat vreemde maar gezellige Ieren die bij de Guinness en de bloedworst rondhingen, besloten we spontaan een vakantie naar Dublin te boeken.
Die dag schreven we ons eerst maar eens in voor een proeverij van ‘gekoeld rood’, een fris koud rood wijntje doet het prima op een terrasje in de zon. Het leuke was dat, met het stijgen van de temperatuur, de smaak van de wijn steeds voller werd. Leuk en lekker. En dan heb ik het nog niet eens over de chocoladeworkshop…oh, de chocoladeworkshop… gegeven door Peter Scholte van dessertrestaurant Sucre. En in het kooktheater konden we kijken naar de kunsten van Ramon Beuk en andere bekende koks die iedereen even lieten proeven van hun creaties. Puur genieten.
Inmiddels is zelfs de vakantie in Dublin alweer achter de rug en heb ik het te druk met verhuizen om een dagje naar Amsterdam te gaan. Maar ik heb een lichtpuntje gevonden: bij het uitzoeken en inpakken van papieren kwam ik de a4tjes met recepten van de chocoladeworkshop weer tegen. Ik weet al wat mijn eerste activiteit in mijn nieuwe keuken gaat worden!