De WijnSpijs wandeling

Elke zondagmiddag organiseert WijnSpijs wandelingen langs de leukste restaurants in meer dan 160 steden. Loop tussen 12 uur tot 17 uur langs ongeveer zes restaurants in jouw favoriete stad en geniet bij iedere hotspot van een zorgvuldig uitgezochte wijn en spijs combinatie. De chefs en sommeliers zorgen zo voor de echte restaurantervaring, maar dan op afstand. Je loopt de route op je eigen tempo en met je eigen gezelschap. Ben je meer van bier dan van wijn? WijnSpijs heeft ook een ruim aanbod aan BierSpijs wandelingen. Loop langs de lokale craftbieren, kleine stadsbrouwerijen en bijzondere cafés. De gemiddelde prijs voor een 3 gangen menu is 32,50 (exclusief drank). Op de website kun je jouw favoriete wandeling uitkiezen. Voor welke ga jij?

Restaurant Wandelingen

In de grotere steden zijn de Restaurant Wandelingen erg populair. Dit zijn culinaire wandelingen van ongeveer 6 kilometer door jouw favoriete stad. Onderweg geniet van een 4-gangen menu. Het leuke aan deze wandeling is dat er ook sterrenrestaurants meedoen. Haal bijvoorbeeld kalfsravioli met truffelroom en aardappel bij restaurants Fred in Rotterdam of loop door Amsterdam en bemachtig bij Bord’Eu een gerecht met 25 biologische groenten en kruiden, bergamot, citroen en dille. De kosten voor één ticket is 40,- euro. Wil je er nog bijpassende drankjes bij? Dan kun je deze optie extra aanvinken. Dit is een unieke kans om voor een lage prijs gerechten van de beste restaurants in de stad te proeven, dus wij zeggen: maak die Restaurant Wandeling. Kijk voor alle deelnemende steden op de website.

De Stadswandeling

Leer jouw stad op een nieuwe manier kennen door de stadsquiz voor onderweg. Bij de Stadwandeling krijg je een routekaart voor een leuk corona-proof uitje langs de horeca in jouw eigen stad. Gedurende de wandeling loop je langs vier of vijf horecazaken en profiteer je van kortingen op de lekkerste gerechten. Deze Stadwandeling kun je lopen in 36 verschillende steden waaronder Schiedam, Enschede, Ede, Zwolle en Haarlem. Hier vind je de complete lijst met verschillende steden die meedoen. Je betaalt ongeveer 4,- euro per persoon en ontvangt na het kopen van een kaartje alle informatie via de mail. Door mee te lopen heb je niet alleen een leuke middag, maar support je ook nog de horeca-ondernemers. Wij zeggen: doen!