Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Bij Ons On Tour

EVENT / Gelderse streken – Bij Ons On Tour – Eten bij de boer in het weiland

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Gelderland is dé wandel- en fietsprovincie en staat bekend om haar natuur én gastvrijheid. Maar de vier Gelderse streken hebben nog veel meer te bieden! Aantrekkelijke winkelsteden, attracties, culinaire en culturele hoogstandjes en een modern aanbod aan accommodaties. Voor een dagje weg of korte vakantie in eigen land ben je in de vier Gelderse streken – de Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek – aan het juiste adres!
Foodies bezocht vier leuke evenementen in de Gelderse streken. Zo aten we op een zonnige zomeravond bij de boer in het weiland via Bij Ons on Tour. Het plaatje was idyllisch: een prachtig gedekte oneindige tafel, een overheerlijk vers bereid diner en lokale wijnen. De zon zakte langzaam achter de heuvels, luchtballonnen verschenen plots en het gezelschap was onvergetelijk. Wil jij dit ook? Aankomend weekend is de laatste editie van Bij Ons On Tour!, dus geef je gauw op!
Bij Ons On Tour
Bij Ons On Tour
Bij Ons On Tour
Bij Ons On Tour

Regio Arnhem-Nijmegen

De regio Arnhem Nijmegen is een zeer veelzijdige regio. Wij kunnen het weten, wij zijn gevestigd in Nijmegen! De regio biedt bruisende steden en gezellige dorpen, grote evenementen, leuke activiteiten en uitgestrekte natuur. In het hart van de regio liggen Arnhem en Nijmegen.
Wat de steden met elkaar gemeen hebben is een rijke geschiedenis. Deze geschiedenis komt terug in verschillende musea en bezienswaardigheden. Naast historie vind je in Arnhem en Nijmegen kunst en cultuur, bruisende winkelgebieden waar je heerlijk kunt funshoppen, culinaire verrassingen, spraakmakend design en aansprekende architectuur.
In en rondom de steden liggen groene bossen, glooiende heuvels en water in verschillende vormen, van rivier en ven tot watersportgebied. De natuur biedt zoveel variatie dat er altijd wel iets nieuws te ontdekken valt!
Bij Ons On Tour
Bij Ons On Tour

Camping Bij Ons

Camping ‘bij ons’ is een mooie en gezellige landschaps-camping, gelegen in het buitengebied van Groesbeek. De camping ligt aan ‘de Groesbeek’. Naast de ruime kampeerplaatsen zijn er diverse accommodaties te huur om een of meerdere nachten in te verblijven. Het is een feestje om hier te verblijven!

Bij Ons On Tour

Na een zeer succesvol eerste seizoen maakt Bij Ons ook dit jaar weer een tour door het prachtige gebied van Berg en Dal. Ze koken op locatie bij de boer met de producten van de boer in een natuurlijke omgeving. Ze zijn op iedere locatie een heel weekend, op zaterdag verzorgen ze een 3 gangen diner en op zondag een 4 gangen lunch.
De producten die ze gebruiken zijn zoveel mogelijk van het land van de boer, ook de wijnen en sappen die ze schenken! Je kunt aanschuiven in de stal of in het weiland tussen de koeien, op het land tussen de courgettes en pompoenen, in de kas onder de frambozen of in de wijngaard tussen de druiventrossen!
We schuiven aan een lang en mooi gedekte tafel om gezellig met zijn allen samen te genieten van een heerlijk diner. De lokale wijnen zijn overheerlijk en we zien vanaf de heuvel deze wijngaarden liggen. Ook de gerechten, waaronder een heerlijk voorgerecht met geitenkaas en een goed gebakken stuk Groesbeeks rund. Werkelijk alle producten komen van lokale leveranciers!
MENU
ETEN
ETEN
ETEN
ETEN
ETEN

De Hoge Hof

Wij genoten van dit heerlijke diner bij Melkveeboerderij De Hoge Hof in Groesbeek. Na ontvangst met een drankje en een hapje worden we rondgeleid door het bedrijf en komen we allerlei boeiende dingen te weten over het reilen en zeilen waar we te gast zijn.
We zijn te gast bij Theo, Oda en Daan Langeveldt. Melkveebedrijf “De Hoge Hof” is al ruim 300 jaar een familiebedrijf. Het melkveebedrijf is met de minicamping verweven en Theo, Oda en Daan staan altijd voor je klaar en leren je graag wat nieuws. Het bedrijf telt ongeveer 120 melkkoeien en 90 stuks jongvee. Het overgrote deel van de koeien zijn zwart bonte Holsteiners. De melkkoeien en het jongvee worden in twee moderne stallen gehouden.
We genieten van fantastische vergezichten over het heuvellandschap rond Groesbeek. Midden in het hart van het Rijk van Nijmegen, direct gelegen aan het Pieterpad, wandel- en fietsroutes biedt De Hoge Hof een ongekende rust en gemoedelijke gezelligheid. Het is fantastisch om kennis te maken met het echte boerenleven!
Bij Ons On Tour
Bij Ons On Tour
Bij Ons On Tour
Bij Ons On Tour
Bij Ons On Tour

Wist jij dat je kunt eten bij de boer?

Ook op de hoogte blijven van alle leuke evenementen die er in Gelderland worden georganiseerd? Kijk op de website van de Gelderse streken!
Bij Ons On Tour
Bij Ons On Tour
Bij Ons On Tour
Bij Ons On Tour
Bij Ons On Tour

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!