Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Hotspots kerst

Foodies hotspots: kerst komt eraan

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Zet het lijstje met kerstmuziek maar op repeat, kerst komt eraan. Zeker met deze hotspots, bekijk ze snel!

Elke maand deelt Bas een lijstje met zijn persoonlijke hotspots en trends in Foodies Magazine. Vandaag delen we de hotspots voor kerst. Bas vertelt: “Soms doe ik mezelf een beetje voor als The Grinch als mijn vriendin wéér nieuwe kerstballen uitzoekt. Terwijl ik stiekem een zwak heb voor alles wat met kerst te maken heeft. Dat blijkt wel uit het lijstje met deze hotspots!”

Hotspots met kerst: inspiratie voor thuis

We moeten nog even geduld hebben, maar de dagen worden steeds korter. Stiekem kan ik niet wachten tot het eindelijk kerst is. In oktober begonnen de eerste kerstshows al bij Intratuin. Mijn persoonlijke tip? Ga langs bij de vestiging in Duiven (naast Arnhem). Je kijkt je ogen uit en bent meteen op de hoogte van alle trends rondom kerst.

Hotspots kerst

Intratuin Duiven zit aan de Lithograaf 1 in Duiven. Check alle vestigingen met kerstshows op intratuin.nl.

Raap je eigen oesters

Serveer je graag oesters aan je gasten tijdens het kerstdiner? Hoe bijzonder is het als je dan ook nog eens vol trots vertelt dat je de oesters zelf hebt geraapt?! In Zeeland kan dat, je vindt er genoeg in de Oosterschelde. De Oesterschelde Experience neemt je mee naar de beste plekken waar je vervolgens onder begeleiding aan de slag gaat. Een uniek dagje uit!

Oesters rapen: hotspots kerst

Boek een oestertocht op oesterscheldetour.nl. Er zijn verschillende data beschikbaar in november en december.

Pakketjes voor kerst

Ben je ook zo uitgekeken op de standaard kerstkaarten? Verras nu iemand met een culinaire kaart voor de feestdagen. Deze kaarten hebben niet alleen een culinair design, ze bevatten ook een zakje met biologische specerijen. Via de QR-code op de kaart kom je op een pagina vol recepten en inspiratie. Zo maak je elke foodie blij!

Hotspots kerst

Bestel de feestdagenkaarten op culi-kit.com.

Koninklijk uit eten

Bij Huis ter Duin is het mogelijk om met kerst uit eten te gaan. Niet zomaar uit eten, maar met koninklijke allure. De perfecte hotspot voor kerst. Vanuit de Pické zaal heb je een geweldig panoramisch uitzicht. Het eten en het bijbehorende entertainment zijn de basis voor een culinaire, traditionele en aangename avond met kerst. Bekijk alle mogelijkheden op de website van Huis ter Duin.

Huis ter Duin

Huis ter Duin vind je aan de Koningin Astrid Boulevard 5 in Noordwijk aan Zee. Reserveren kan op huisterduin.com.

Aan tafel met Babbla

Eten vertelt veel over wie jij bent als persoon. Wie is de grootste keukenprins(es) aan tafel, wie heeft de raarste eetgewoonten en wat is hét geheime familierecept van oma? Dit kaartspel laat je gegarandeerd lachen, ideaal voor tijdens het kerstdiner met de familie. Ook leuk om cadeau te doen. Gebruik de code FOODIES15 voor 15% korting op je aankoop!

Babbla

Je bestelt het kaartspel gemakkelijk op babbla.nl.

Hotspots met kerst: duurzame pop-up

Het duurzame pop-uprestaurant The Greanery heropent in het Transformatorhuis, op het Westergasterrein in Amsterdam. De bezoekers kunnen van 3 tot en met 29 december op een totaalervaring rekenen die per geserveerde gang compleet verandert. Naast heerlijk eten word je hier getrakteerd op 360 graden videomapping, acts, entertainment, muziek en nog veel meer. Daarnaast werkt het restaurant alleen met lokale producten én zonder afval.

The Greanery

Reserveren is mogelijk via thegreanery.com.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!