Vorige week was het World Vegan Day. En er is geen betere manier om dat te vieren op een plek waar plant-based eten op zijn allerbest is. Dat deden we namelijk bij Toki in Amsterdam. Chef Nana draait daar de (mini) keuken van Toki in haar eentje en het ene bord is lekkerder dan het andere. 
Wij beginnen met een cortado – want ook voor een goede kop koffie en de lekkerste cakes ga je naar Toki. Need we say more?
toki

https://www.instagram.com/p/BolZySYh_rS/?taken-at=921804969

Toki

Toki haalt zijn producten van over de hele wereld, je komt er voor de lekkerste iced matcha lattes, maar ook een simpele espresso wordt met zorg gezet. Een beetje interieur liefhebber zal ook zeker vallen voor het natuursteen dat door de hele zaak wordt gebruikt van Max Lamb. Terrazzo zie je niet zo vaak met groen en terra cotta en dat maakt het extra gezellig. Hoewel je oog uiteindelijk gewoon valt op die enorme verzameling cakes die je allemaal wilt proeven..
https://www.instagram.com/p/BoUPUPkHo_t/?taken-at=921804969
https://www.instagram.com/p/Bo4T0XbCVj8/?taken-at=921804969

View this post on Instagram

good coffee, a huge slice of the most delicious banana bread in Amsterdam, dear friends…isn’t it the best kind of weekend? * Haven’t posted a flat-lay coffee shot for such a long time, but I had such a lovely time yesterday finally meeting Agata @windmilldreams and Raquel @raquel.cayuela, and caught up again with my dear Anja @byanjaroos that I feel it’s a must to post this as a wonderful souvenir of this trip! ?❤️☕️ thank you, @instagram for keeping bringing amazing people to my life! * See more of my photos of our lovely meeting and the amazing Amsterdam in my featured stories “Amsterdam” in profile!☝? wish you all a beautiful Sunday, too! * #applespoontravels #visitholland #darlingmoment #momentlikethis

A post shared by Ying C. (@applespoon) on

Plant-based

Fijn om te weten: ook als je nog niet zo thuis bent in plantaardig eten, dan ben je bij Toki op het goede adres. De eerste keer aan de slag met een vegan recept is vaak wat onwennig en kan nog weleens mislukken, maar de introductie van Chef Nana doet je zwelgen naar meer en bewijst maar dat plantaardige gerechten heel erg lekker zijn! Ik nam een toki sandwich met kimchi, tofu, koriander en tahini. Ik vroeg dan wel om een extra fried egg, want dat maakt dit broodje helemaal af.
toki
https://www.instagram.com/p/Bmva5jVHB00/?taken-at=921804969

Meer van Toki?

Je vindt Toki op de Binnen Dommersstraat 15 in Amsterdam. Open van ma t/m vrij: 07.30-18.00 uur en in het weekend: 09.00-18.00 uur.
https://www.instagram.com/p/BpHvgmPiShY/?taken-at=921804969
https://www.instagram.com/p/BphGxLOBTBP/?taken-at=921804969

Waar ga jij graag naartoe om plant-based of vegetarisch te eten? Laat het ons weten in de comments!