Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Hotspot / Slowfood to go: Steve’s Stove, Amsterdam

Hotspot / Slowfood to go: Steve’s Stove, Amsterdam

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Steve’s Stove weet wat de drukke Amsterdammer nodig heeft. Deze hotspot in Amsterdam loopt als een trein. Niet zo vreemd: na een drukke werkdag een dampende stoofpot op tafel zetten, dat willen we allemaal wel. Wie geen tijd heeft om urenlang achter het fornuis te staan, laat Steve’s Stove het werk doen. Foodies praat met dochter Julia (24) en vader Steven (56)
steve3
Je ziet het steeds meer: hobbykoks pakken in het weekend uit, terwijl ze doordeweeks maar weinig tijd hebben om in de keuken te staan. In Amsterdam worden sinds kort zelfs appartementen zonder keuken opgeleverd. “Op een middag rond vijf uur had mijn zusje Colette zin in stoofvlees. Jammer dan! Dan ben je natuurlijk al te laat. We bedachten dat vast meer mensen dit probleem hebben. Terwijl juist een stoofgerecht echt zo’n maaltijd is waar je zin in kunt hebben,” aldus Julia van Boven.
Met haar vader Steven en Mart van Rooden, een vriend van de familie, besloten ze dat ze alles in huis hadden om heel Amsterdam te laten genieten van stoofmaaltijden. Steven: “Afgelopen najaar hebben we de stap gewaagd. Ik houd me bezig met de opstart en de zakelijke kant, Mart doet de financiën en Julia runt de boel.” En zo vliegen klassiekers als boeuf bourguignon en coq au vin, maar ook vegetarische linzenstoofpot over de toonbanken van de inmiddels alweer drie vestigingen van Steve’s Stove.

Steven: “Mijn eigen favoriet in dit seizoen is hertenstoof met kweepeer en kruidkoek.” Julia: “Ik ga voor de stoofpot met varkensschouder van Baambrugse big. In de zomer schakelen we over op frisse tajines en curry’s.”

Steven: “Mijn eigen favoriet in dit seizoen is hertenstoof met kweepeer en kruidkoek.” Julia: “Ik ga voor de stoofpot met varkensschouder van Baambrugse big. In de zomer schakelen we over op frisse tajines en curry’s.”

De zoektochten naar de herkomst van hun producten vind je terug op de facebookpagina van Steve’s Stove, ook als de uitkomst minder positief is. Niet alleen het vlees, alle ingrediënten in de stoofmaaltijden zijn biologisch, dan wel lokaal. Ze producten halen ze uit de streek. De meeste groenten komen uit Noord-Holland. Daarnaast gebruiken we geen conserveringsmiddelen.” Overheerlijke dier- en milieuvriendelijke stoofpotten dus, zonder onnodige toevoegingen. Alles wat lekker is, heeft tijd nodig. Voor een stoof doe je extra moeite, het kost extra aandacht en dat proef je terug!
Tekst: Anne Heesink

ADRES

Alle maaltijden worden bereid in Steve’s keuken. Deze worden aan het eind van de dag met zijn elektrische auto naar de winkels vervoerd.”
WEST
Kinkerstraat 73
1053 DG Amsterdam
7 dagen van 16.00 tot 21.00
(020) 2337893
ZUID
Beethovenstraat 92
1077 JN Amsterdam
7 dagen van 12.00 tot 21.00
(020) 2337767
OOST
Czaar Peterstraat 135b
1018 PG Amsterdam
di t/m za 16.00 tot 20.00
(020) 2335676
steve2

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!