Vandaag precies 1 jaar oud, Wijmpje Beukers! Het fijnste eetcafé van De Pijp. Bij Wijmpje wordt je onthaald met fantastische égards en eet je zalige gerechten die wekelijks wisselen. Vanavond drinken ze champagne, want een heel jaar zit er alweer op.
De mannen van Wijmpje werden met open armen ontvangen door Amsterdam. Maarten van Belkom en Jordy Kok runnen samen Wijmpje Beukers. Een opvallende naam die zeker blijft hangen. Toen Maarten in de horeca begon had hij een geweldige mentor, Steven. Zijn moeder heette Wijmpje Beukers, zo komen zij aan de naam. Een foto van hun muse vindt je bij de bar 🙂

Wijmpje Beukers

Wijmpje is favoriet omdat de sfeer hier zo fantastisch is. De gastheer of vrouw stelt zich aan je voor bij binnenkomst en we krijgen meteen een huiselijk en welkom gevoel. Je krijgt een fijne plek toegewezen en de sfeer is nostalgisch en relaxt. Maarten en Jordy weten hoe ze hun gasten een geweldige avond geven. Vriendelijk en heel attent onthouden ze welk drankje je het liefst drinkt, met wie je bent en wat de reden is voor jullie bezoek oftewel bij Wijmpje letten ze goed op. Als gast vind ik dat het allerleukste wat een gastheer voor je kan doen.

Food

Bij Wijmpje eet je heerlijke gerechten met een twist, zoals een polenta met groene asperge een bospaddenstoelenragout met truffel en pecorino of een kalfssukade met zuurkool, meloeskes, mosterd knolselderij en peer compote. Wat dacht je van Skrei met risotto, pompoen en spinazie? De prijzen zijn erg vriendelijk, de hoofdgerechten zijn om en nabij de 20 euro. En toen wij laatst met z’n drieeën de hele avond hebben zitten pinkelen rekenden we zeker niet de hoofdprijs af.
https://www.instagram.com/p/BccuUX6ASOU/?taken-by=wijmpjebeukers
Het menu wisselt wekelijks en mocht je hiervan teveel van de leg raken check dan even het instagram account van @wijmpjebeukers voordat je gaat! Elke week posten zij de kaart en dan kun je alvast een kijkje nemen, heel erg fijn.
https://www.instagram.com/p/Bek4CgYAwEo/?taken-by=wijmpjebeukers

Spontaan

Je bezoek aan Wijmpje Beukers gaat sowieso wat spontaan verlopen want reserveren doe je niet bij Wijmpje. Dat vinden wij erg prettig, eens een keer wat anders dan alles van tevoren plannen. Je kunt van dinsdag tot en met zaterdag binnenlopen vanaf 4 uur! Een kleine tip: kom iets eerder dan ‘Amsterdamse’ tijden dan hoef je vaak niet te wachten. Hoewel wij de banken in het begin van de zaak heerlijk vinden om alvast te beginnen met een wijntje of bubbels en een broodmand met gemberaïoli en zoute boter 😉
https://www.instagram.com/p/BWud_BLgE1R/?taken-by=wijmpjebeukers

Inrichting

Nu we beginnen met een aperitief kunnen we eens even goed om ons heen kijken bij Wijmpje, want dat is fijn. Aan de muur hangt kunst van Alain de Bruin, we zien een grote ronde spiegel bij de bar en met hier en daar een gouden detail doet dit eetcafé je zowel klassiek als modern aan.
https://www.instagram.com/p/BdXsziCA00I/?taken-by=wijmpjebeukers
Ga jij vanavond even langs om te vieren dat ze één jaar bestaan of ben je hier al geweest? Laat het ons weten in de comments! Meer van Wijmpje Beukers? Je vindt hier alle informatie. 
Foto: Nanda Hagenaars