Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
zomerfruit plukken

Hotspots: de leukste adresjes om zelf zomerfruit te plukken

Advertentie

Dit zijn de leukste adresjes om zelf je frambozen, rode bessen, kersen, blauwe bessen, bramen en ander zomerfruit bij elkaar te plukken. Pluk er de vruchten van!

Zomerfruit plukken

Wil je zelf zomerfruit gaan plukken? Breng dan zeker een bezoekje aan een van deze hotspots. Dit zijn de leukste adresjes om zelf zomerfruit te gaan plukken!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wandelfruit

Volg je neus op de wandelroute door 10 hectare fruit in Oldebroek. Houd je in bij de eerste twee hectare kersen, want je wil in Fruittuin Verbeek ook kunnen proeven van de rode bessen, kruisbessen, witte  bessen, Japanse wijnbes en alle andere fruitsoorten die rijp en sappig om je heen te vinden zijn. Bij Annette, Ton en hun jongste dochter Nienke kun je na de wandeling uitbuiken op het boomgaardterras. Daar top je dat laatste gaatje af met kersentaart en pure fruitsapjes, of gewoon koffie natuurlijk.

Fruittuin Verbeek vind je op de Vierhuizenweg 5 in Oldebroek (Gelderland)

De boom in

Kersenbomen, pruimenbomen en perenbomen, ze hebben het allemaal aan De Achterdijk in Bunnik. Maak je klaar voor een dagje boompje verwisselen in de boomgaard, zodat je de laatste kersen kunt plukken, de groei van de peren kunt inspecteren en de sappige pruimen kunt verzamelen. Vergeet na de 30 hectare boomgaard niet om even rond te neuzen in de plattelandswinkel.

De Achterdijk vind je aan De Achterdijk 25 in Bunnik (Utrecht)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @deachterdijk

Neem je collega’s mee

Kies zelf hoe groots je het wil aanpakken bij De Hoenderik in Tricht. Van een bakje klein fruit zoals  bramen, rode bessen en pruimen, tot een kist vol appels en peren wanneer je eind augustus gaat. De naam Hoenderik komt van de traditionele mand waarmee je vroeger op pad ging om kersen te plukken. Nu ga je misschien niet op pad met een hoenderik, maar kersen hebben ze uiteraard wel.  In de theeschenkerij zet je je bakken en kisten even opzij om de tijd te nemen voor appeltaart en boerenijs. Heb je het te druk op je werk om een dagje te gaan plukken? De Hoenderik biedt ook vergaderkamers en bedrijfsuitjes, dus neem je collega’s gewoon mee.

De Hoenderik vind je aan de Lingedijk 180 in Tricht (Gelderland)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Hoenderik (@dehoenderik)

Ook vanuit huis

Blauwe bessen in alle soorten en maten pluk je op Plantage Blankwater in Limburg. Met je eigen emmertje ga je op pad. Kies de wandelroutes van verschillende afstanden om het Landgoed van ruim 60 hectare te verkennen of ga rechtstreeks naar de struiken voor een snelle oogst om daarna te lunchen in het lunchcafé met uitzicht op de bessenvelden. Is het je te ver weg, of is je eigen oogst sneller op dan je dacht? De  bessen zijn ook online te bestellen, rechtstreeks van de plantage.

Landgoed Blankwater vind je op Blankwater 12 in Swalmen (Limburg)

Bes boven bes

Via de struinpaden en boerenweggetjes in de Ooijpolder bij Nijmegen kom je uit bij fruitpluktuin Ooijs Moois. Of je nu een dagje gaat fietsen langs de Waal of een middag gaat wandelen dwars door de polder: dit is de plek waar je wilt uitkomen. Stop je mond vol zwarte bessen, rode bessen, witte bessen, jostabessen en bramen, maar vergeet niet om ook wat mee te nemen wat bessenijs.

Je vind Ooijs Moois op de Leuthsestraat 3 in Ooij (Gelderland)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ooijs Moois (@ooijsmoois)

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!