1. Fabels

Voor een lekkere lunch is Fabels één van de beste hotspots in Enschede. Ik ben fan van hun broodje tasty, de tosti’s en de overheerlijke salade met beef teriyaki. Ze hebben hier trouwens ook hele lekkere borrelplanken, dus ook daar kun je gerust voor aanschuiven.

2. Van der Poel IJs

Er was een tijd dat ik bij deze ijssalon om de hoek woonde en een van de medewerkers zo ver had gekregen om me te appen zodra mijn favoriete smaak in de vitrine lag (voor de nieuwsgierige foodies: tripple cherry laat al je dromen uitkomen). Nog steeds ga ik niet terug naar Nijmegen voor ik een bolletje geluk heb gehaald. Nu ik erover nadenk is het maar goed dat ik niet meer om de hoek woon..

3. Foodbar Bluff

Van dezelfde eigenaar als Fabels, maar dan vooral leuk om ‘s avonds een hapje te eten. Misschien vind je de burger een te voor de hand liggende keuze, maar bestel hem toch maar, bij Bluff smaken ze namelijk het allerlekkerst. Ook een aanrader: de nacho’s met een flinke hoeveelheid cheddar en een ijskoude weizen in je andere hand. Daarna is je trek voor een paar uur verdwenen, dus bestel ze niet vlak voor het avondeten.

4. Mrs. Brown

Bij alle leuke plekken uit dit lijstje kom ik graag over de vloer, maar Mrs. Brown is met afstand een van mijn favoriete hotspots in Enschede. Ze begonnen met een kleine patisserie waar je taartjes kon afhalen. Dat liep zo goed dat de ruimte ernaast werd voorzien van een aantal tafeltjes en inmiddels hebben ze een tweede locatie betrokken waar je ook terecht kunt voor een megalekkere lunch. Tip: kies voor het perentaartje, het gebakje met monchou of de avocadotoast. Dat zijn mijn favorieten. Oh, en de perenthee natuurlijk.

5. Stanislaus Brewskovich

Wist je dat we als hotspot in Enschede een heuse bierkerk hebben? Bij Stanislaus Brewskovich is het zowel buiten als binnen goed vertoeven. Met een uitgebreide bierkaart, lekkere hapjes én vriendelijke bediening kun je hier rustig een paar uur doorbrengen. Oh, en ik weet dat het vloeken in de (bier)kerk is, maar de gin & tonics smaken hier ook opperbest. Ga jij alle hotspots in Enschede langs?

Lees ook: 5x Roxanne’s favoriete hotspots voor deze zomer

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.