1. Cornelis Coffee

Dat het geluk soms echt in kleine dingen zit, bewijst dit koffietentje in Utrecht. De zaak is niet groot en verwacht ook geen boekwerk van een menukaart, maar wat ze er serveren is allemaal de moeite waard.

2. Vascobelo

Deze keten heeft vestigingen in het hele land.Ook in Utrecht vind je meerdere zaken, maar die aan de Nachtegaalstraat is het meest centraal. Hier kun je met mooi weer heerlijk buiten zitten met je favoriete koffie en op je gemak de nieuwste uitgave van Foodies doorbladeren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vascobelo coffee and your favorite book are the perfect ingredients to enjoy your Friday afternoon. Happy Friday☀️

Een bericht gedeeld door VASCOBELO (@vascobelocoffee) op

3. Ted’s All Day Brunch

Dit leuke, knusse zaakje in hartje stad is serveert heerlijke gerechten én heeft een flinke dosis humor. Op de menukaart staan dan ook niet alleen flink wat gerechten, maar ook teksten als “We love you and your little sprouts BUT please keep in mind that our job can be dangerous! Especially when we are walking around with hot coffees, teas and sharp knifes. Unattended children will be sold to the circus.” Bonuspunten krijgen ze ook voor de flinke mokken thee die ze er serveren.

4. Frenchie Café

Als je houdt van Instaproof drankjes en gerechten moet je bij Frenchie Café zijn. Hier doen ze niet moeilijk over een regenboog of unicorn meer of minder. Het is er zoet, zoeter, zoetst, met pancakes, donuts en andere traktaties. Wij zijn echter vooral fan van de hartige tegenhanger: frietjes met parmezaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Pancakes, please ?

Een bericht gedeeld door Frenchie Café (@frenchiecafeutrecht) op

5. Ohøj

Op zoek naar Scandinavische vibes? Dan zit je bij Ohøj goed. Ook niet geheel onbelangrijk: volgens veel locals scoor je hier de allerlekkerste koffie van de stad. Vergeet je niet om er ook een lekkere, zoete traktatie bij te bestellen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Midday espresso alongside our little air-plant that decided to bloom the other day. #coffee #coffeetime #nederlands #utrecht #rivierenwijk #rijnlaan

Een bericht gedeeld door Ohøj (@ohojcoffee) op