Een weekendje Malmö, een voorjaarsvakantie in Kopenhagen of B&B’s bezoeken in Bergen. Daar horen de nodige culinaire adresjes bij. Wij zijn alvast voor je gaan proeven bij de leukste hotspots van Kopenhagen. 

Lunchen bij Aamanns in Kopenhagen

Wie aan Denemarken denkt, denkt al gauw aan smørrebrød. Bij Aamanns staat de lunch centraal en daar horen speciaalbiertjes, zelfgebakken zuurdesems en lokale producten bij. Voor dé Deense gastronomische lunch brengen we een bezoekje aan Aamanns op de Niels Hemmingsens Gade. We eten een in zoethoutpoeder gefrituurde haring op een zuurdesembroodje en de hartelijke eigenaar biedt ons er een bijpassend wijntje en speciaal biertje bij. Op zijn advies afgaan was één van de beste keuzes die je kan maken bij Aamanns. Wat een fantastische plek is dit!
hotspots kopenhagen
hotspots kopenhagen
Niels Hemmingsens Gade 19-21, Kobenhavn
aamanns.dk

Tussen de hangplanten bij Vækst in Kopenhagen

In de Latijnse buurt vind je één van de restaurants van Copenhagen Food Consulting (Cofoco), een fenomeen in Kopenhagen. De jongste telg in de familie is restaurant Vækst met een enorme kas in het midden van de zaak. Nordic cuisine met de nadruk op groenten. “Hoewel we ook graag genieten van een sappige steak, verse zeevruchten of een mooie vis”, zoals Vækst zelf omschrijft. Tussen de hangplanten en het Deense design ga je hier een fijne middag of avond tegemoet. Bestel dan vooral: een driegangen menu die de chef voor je invult, dit was voor ons een geweldige verrassing!
hotspots kopenhagen
hotspots kopenhagen
Sankt Peders Stræde 34, 1453 Kobnehavn
cofoco.dk

Lokale Koeien bij Bæst in Kopenhagen

Bæst, letterlijk vertaald ‘beest’, is een restaurant met Zuid-Italiaanse roots waar alles om eerlijk en biologisch vlees draait. Een plek waar je als vegetariër misschien niet volop keuze hebt, maar ga er toch langs voor de befaamde houtovenpizza met homemade mozzarella. Gemaakt van de lekkerste rauwe melk van koeien die 40 km verderop staan te grazen.
hotspots kopenhagen
Guldbergsgade 29, 2200 Kobenhavn
baest.dk

SKT Petri, Copenhagen

En mocht je dan nog een plekje zoeken om bij te slapen na al die fantastische dinertjes? Dan plof je met een vol buikje op de bedden bij Skt Petri, dit hotel – met zijn prachtige lobby – boek je voor een comfortabel bed, een luxe badkamer en voor die fantastische cocktails in de avond.
hotspots kopenhagen
Krystalgade 22, Kobenhavn
sktpetri.com