Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
uitgelicht: amsterdamse winterparade - kerstmarkt amsterdam 2017

Kerstmarkt Amsterdam 2017, de grootste van Nederland!

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Struinen door vierkante kilometers winterfeest kan dit jaar in de RAI. Daar wordt namelijk een gigantisch winterfestival georganiseerd, inclusief schaatsbaan, kermis, disco, cinema en ander kerst-vermaak. De kerstmarkt in Amsterdam belooft dé plek te zijn voor de kerstfanaat.
banner amsterdamse winterparade - kerstmarkt amsterdam 2017

12 dagen lang, de hele dag kerst

Vanaf dit jaar hoeven we gelukkig niet zo ver te reizen voor het ultieme kerstgevoel en de leukste markten. De Amsterdamse Winterparade moet namelijk hét antwoord zijn op de bekende en grote kerstmarkten in Londen en Berlijn. Met 700 vierkante meter voor een schaatsbaan krijg je een unieke ijs-ervaring met parcours, slides en curling banen. Liever ontspannen? Voor de minder actievelingen onder ons is er een winterse cinema. Met fauteuils waarin je heerlijk wegzakt, knisperende vuurkorven, kerstbomen, prachtige decoratie en een lekker hapje en drankje. En als kers op de taart gaan aan het begin van de avond de deuren los van The Beer Village, met dj’s en live-muziek.
data amsterdamse winterparade - kerstmarkt amsterdam 2017

The Food Market

Hier kijken wij natuurlijk het meest naar uit. Want rondom de schaatsbaan kan je genieten van vleesplateaus, kaasfondues en andere winterse kost in één van de pop-up restaurants. Daar brengen onder andere Baut Amsterdam, Van Dam Brasserie en Restaurant Blauw hun specialiteiten naar De Amsterdamse Winterparade. En natuurlijk genieten we van schnaps, glühwein en warme chocomel terwijl we marshmallows roosteren.
Wij hebben echt enorm veel zin in de sfeer, het feesten en al het lekkere eten en drinken. Waar kijk jij het meest naar uit?
Meer informatie over deze grootse kerstmarkt vind je op de website van De Amsterdamse Winterparade.
Tekst: Tosja Brust

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!