Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Barcelona

Citytrip in Barcelona: dit is waar foodies koffie drinken

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

In elke grote stad onmisbaar: specialty coffee roasters. Voor de liefhebbers onder ons is het essentieel dat je ook tijdens een tripje in het buitenland de beste koffie weet te vinden. Voor jouw cafeïne fix ga je naar deze 4 fijne hotspots. Eenmaal gevonden kun je opgelucht ademhalen en begint jouw dag goed met de fijnste latte art en heetste slow coffees.

Satan’s

No wi-fi, no decaf, no baby strollers, fuck trip advisor en fuck yelp. Lekkere tekst om mee binnen te komen. Of ze het waarderen dat ik over ze schrijf, maakt eigenlijk helemaal niet uit. Het gaat niet om de poespas, het gaat om de koffie. En die is goed. Net zoals het eten. Bestel die wafel gemaakt van croissantdeeg met slagroom, een gepocheerde perzik en dukkah (ja – dat is even wennen maar goddelijk) en houdt ruimte voor genoeg veel koffie. Daarna is het hollen door de stad, want hier ga je geheid weg met een overdosis aan cafeïne.

Satan’s heeft twee locaties:

Satan’s Coffee co. Gran Via de les Corts Catalanes, 700, Barcelona (mocht je hiernaartoe gaan, sneak dan meteen even bij Libertine naar binnen voor het interieur en fantastische cocktails).
Satan’s Coffee Corner. Carrer de l’Arc de Sant Ramon del Call, 11, Barcelona. 
https://www.instagram.com/p/BrfCllGnRWO/

Little Fern

Even bijtanken na al die toeristische attracties? Zoek even de rust op in de rustige wijk van Little Fern. Het bananenbrood is killer luchtig en die koffie niet te evenaren. Bij Little Fern nemen ze overal de aandacht voor en dat merk je. Met liefde wordt je gegroet door het gastvrije personeel en bijna alles op de kaart is meer dan hemels; kimchi pancakes, bircher bowls, chili scramble en een corn fritter stack. Moeten we nog verder gaan? Je kunt er overigens ook gewoon voor kiezen om je middag te cancelen en hier te blijven tot het tijd is voor cocktails, want die zijn goed! Die Sagrada staat er morgen ook nog wel toch…

Little Fern vindt je op Carrer de Pere IV, 168, Barcelona.

Nomad Roaster’s Home

Het liefst koffie van de plaatselijke brander? Dan ga je naar Nomad. Een van die plekken waar puristen zelfs een beetje weke knieën krijgen. Bij Nomad weten ze van wanten en dat proef je. Aanrader: laat de melk even achterwege en probeer een van de singles!

Nomad heeft meerdere locaties; Carrer Joaquim Costa 26, Barcelona, Carrer Pujades 95, Barcelona en Passatge Sert 12 in Barcelona.

Onna Café

Voor degene die in de wijk Gracia slapen beginnen hun dag het beste met een kort bezoekje aan Onna. Onderweg naar Park Guell of een andere hotspot grijp je hier een flat white, cappuccino of dubbele espresso mee. Niet erg als je dan ook nog even een croissant of cookie meepikt voor onderweg, dat ziet niemand. Bovendien kun je er ook voor kiezen om even wat langer de tijd te nemen bij Onna en een Chemex, coffee tonic of cold brew te bestellen.

Onna Café ligt op Carrer de Santa Teresa, 1 in Barcelona. 

Photo by Florencia Potter on Unsplash

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!