Wie in de supermarkt op zoek gaat naar verse biologische kruiden moet het meestal doen met een pot peterselie, basilicum of munt. Niets mis mee, maar in het Limburgse Margraten, bij de biologische kruidenkwekerij Puur Aroma is het assortiment net even uitgebreider.

Hier vind je een walhalla van tachtig soorten potkruiden en dertig soorten bloemen, speciaal voor culinaire toepassingen.

Wildplukwandelingen

‘Koken is onze passie, vertellen Frank en Monique Radder. We werken samen met chef-kok Marc Creusen van delicatessenzaak de Eyserhalte en we organiseren in samenwerking met groente- en fruitgroothandel Rungis wildplukwandelingen voor geïnteresseerde koks.

Hippe kruiden

Als je de natuur eenmaal kent, als je weet wat giftig en niet-giftig is, zijn de culinaire mogelijkheden eindeloos. Veel mensen zijn nu wel bekend met duizendblad en daslook, dat zijn inmiddels hippe kruiden, maar er is nog zoveel meer te vinden. Als de kruiden die we nu hebben doorsnee worden, kunnen we ons gewoon weer verder specialiseren.’

Kom langs!

Puur Aroma is op zaterdag van 9:00 uur tot 16:00 uur open voor particulieren, op Pasveld 4 langs de rijksweg in Margraten. De biologische potkruiden zijn ook makkelijk via de website te bestellen.
Wil je meer weten over kruiden en de eindeloze toepassingen? In ons juninummer lees je het uitgebreide verhaal.
Tekst: Emil Rooijackers Foto’s: Emil Rooijackers en Puur Aroma